Lila Pereszke Creative Commons License 2008.11.13 0 0 14485

Hát, sajna nem egészen értem hogy mi is a gondod... A tudományos, latin neveknek pont az a lényegük hogy megpróbálják viszonylag egyértelműen és pontosan rendszerbe foglalni a fajokat, tehát minden fajnak külön neve van, (pl. nyugati tuja- Thuja occidentalis) ami csakis egy FAJt jelöl (ill. esetleg aggl. esetén fajcsoportot), azon belül persze lehetnek kertészeti FAJTÁk (pl. Thuja occidentalis 'Smaragd'), vagy esetleg alfajok, változatok is létezhetnek.

 

Mondjuk M.o.-on túl sok tuja faj azért nincsen a nyugatin kívül, amivel össze lehetne keverni... Mert általában a keleti tujával lehet még találkozni, ami egyébként régebben is más nemzetségben volt (Biota orientalis), meg most is más nemzetségben van (Platycladus orientalis), mert pl. a termésük tökmáshogy néz ki. Esetleg lehet még látni óriástuját (Thuja plicata), ami meg tényleg óriás, pl. a pikkelylevelei is sokkal nagyobbak, mint egy "normál" tujának.
A többi tuja (pl. T. koraiensis, T. standishii), ill. közeli rokonai (pl. Thujopsis dolabrata) azért sztem egyelőre nem túl elterjedtek itthon...

Előzmény: Dream-1 (14484)