fater69 Creative Commons License 2008.11.12 0 0 1183

Már megint a "völgyben" vezetés... Te jóságos ég.

 

Valószínűleg nem vagy minden részlettel tisztában, hiszen nem véletlenül találta ki anno a mélyvezetést a főváros erre a szakaszra. Vannak nagyon szigorú szabályok, szabványok (amiket mi, itt élők lassan már jobban ismerünk, mint maguk a tervezők), melyeket be kell tartani, tartatni minden ilyen kivitelezésnél. Ha anyagi okokból ez nem biztosítható, akkor sajnos el kell halasztani az építkezést. Most úgy tűnik, nem is kevés időre...

 

Hogy máshol hogyan "nyeletik" le az ott lakókkal az olcsóbb, az egészségügyi- és környezetvédelmi normáknak nem megfelelő utakat, nem tudom, csak sejtem: valószínűleg úgy, ahogy itt a kerületünkben is próbálták. Erőszakosan, sok-sok ócska politikusi trükkel.

 

Még egyszer hangsúlyozom: ha a rozsdaövezetek miatt ennyire kell ez az út, akkor a XVIII. kerületben ragaszkodunk a 1180-as hsz-ben idézett eredeti mélyvezetésű fővárosi tervhez. Aki nem érti, hogy miért ez a nagy ragaszkodás, az kérdezze meg a Fővárosi Önkormányzatnál, miért kellet így tervezni ezt a szakaszt. Meg fogják mondani.

Előzmény: hill123 (1182)