bhagavan Creative Commons License 2008.11.11 0 0 45994

Nem értem mi lenne az "összefüggés" lényege.

Viszont örülök annak, hogy neked is eszedbe jutok itt a fórumon.

(ilyenkor még az előjel is lényegtelen)

Minden esetre kíváncsi vagyok, hogy szerinted ki lenne a laikus olvasó, és mik lennének a jellemzői.

Szóval nem valami nickre gondolok.

Van ugyanis valami, amivel talán kellene végre itt is foglalkozni, és szerintem az idézetek pont azt a dolgot érintik.

Egyébként a buddhizmusról szabad tudni, hogy nagyhirtelen lett összekapva, egy ember hatása dominálja és a teológiája nem a kellő időben - mindezekkel egyidőben - alakult illetve alakult ki.

Éppen ezért másként fordulok azok felé, akik körülöttem valamilyen mértékben ateisták, és egészen másképpen akik felismerték önmagukban, és elfogadják Isten létét. Ezzel elfogadják az atmant is, és egyszerűsödik a megértés.

Az viszont nagyon fontos, hogy a homogenitás csak azok között jön létre, aki gyakorolnak, itt pedig olyasmit kell előtérbe helyezni, amit eddig a topikban mellőztünk. Rá kell ébredned, hogy illúziók világában gyakorolunk és a megvilágosodás előtt érjük el a megvalósítást.
Abban a pillanatban megérted majd, hogy a csónakok és tutajok csupán tegnapi álmok, s képes leszel elmetszeni előző, szavakon alapuló nézeteid fonalát, melyek úgy fonnak be, mint egy folyondár, vagy mint egy kígyó.

"Én azt mondom neked: nyisd szét a kezed. Csak engedj el mindent és láss."

eihei dógen zenji

Előzmény: msmks (45976)