balfrász Creative Commons License 1998.11.25 0 0 188
Kedves DcsabaS!
Úgy útálom a tételekbe menő vitát, de ha jól sejtem, hozzám hasonlóan képes vagy csak a vita kedvéért is vitatkozni, hát vágjunk bele!
Nem látom a nézetek közeledését, ui. vitádat Palánk dokival oly fölényes és kioktató stílusban adtad elő, hogy ha kedves doktorunk hajlana is a megfontolásra, megérteném, ha zsigerből elutasítaná nézeteidet.
Kérlek ezt a stílust velem ne próbáld, mert kioktatásra nem reagálok!
(Most utoljára a matematikáról (előlegben a fizikáról és a kémiáról is): végzettségem szerint vegyipari műszer & méréstechnikus vagyok. Vegyész alapképzésemhez 3 szemeszter villanykar kapcsolódott. A matematikát nagyon szeretem, de azt utálom, ha valaki bűvészkedik vele. Te itt tudtommal egyetlen mat. formulát nem használtál. Mit fikázod a matekomat?)
Továbbá:
Idézni sem akarom számtalan termodinamikai párhuzamodat amit a biológiára akartál ráhúzni. Miben tévedek?

Írtad:
"Aki a darwini evolucios
elmeletbe belekeveri a DNS-t, az szuksegtelenul specializalja azt."
Ezt értelmezem úgy, hogy szétválasztás. Ki hogyan értelmezné?

Ha minden elméletet csak azzal az emberrel hoznánk kapcsolatba aki először alkotott működő modellt, elég szegényes lenne a tudomány Pantheonja.(:-)))

"Ami a darwini evolucios elmelet magjaban nagyszeru, az eppen az, hogy az emberi tarsadalomra is ervenyes."
Ezt hívják úgy röviden, hogy szociáldarwinizmus

Nem tudom, hogy az asszírok agya különbözött-e biológiailag, de te sem. Ez az én, vegyük úgy, elméletem. Nem tudom bizonyítani, de te sem az ellenkezőjét.
A nácikat kösz. róluk el kell gondolkodnom!

Írod:
"Masreszt, eppen a gentechnologia jo eselyt adhat arra, hogy esetenkent (pl. egy-egy fagyott maradvanybol) reprodukalni lehessen egy egykori elolenyt, agyaval egyutt. Szoval az agy biologiai evoluciojanak kerdese egyaltalan nem kell, hogy a vita szintjen megrekedjen."
A közeli jövőben a géntechnológia még nem nem lesz képes az agy reprodukálására, annál is inkább, mert az agykutatás meglehetősen gyerekcipőben jár. Gyakorlatilag semmit sem tudunk az agy működésének egészéről. Még egy muslinca agyáéról sem. Tudtommal szegény Ötzin kívül nem sok fagyott emberi maradvány került elő, az ókori Mezopotámiában sem a fagyhalál vezette a halálozási statisztikákat.(:-)))Tények nélkül szerintem a vitatkozáson túl nem sok választásunk marad...
De ha már itt vagyunk, te elveted az agy biológiai evolúcióját az utóbbi tízezer évben?