Aminah Creative Commons License 2008.11.08 0 0 1418

Hisztinek nem hiszti, már csak azért sem, mert egy ekkora baba még nem ismeri az ok-okozati összefüggéseket. Csak rosszul érzi magát, és ezért bömböl.

De mielőtt még leszidnád az asszonyt :-), olyan is van, hogy egy babát egy bizonyos szigorú napirendhez szoktatnak, és hát szoktatás közben persze, hogy rosszul érzi magát, és persze, hogy bömböl. Engem így neveltek, és semmi bajom nem lett, sőt!sok "liberálisan" nevelt barátnőm irígyelte a kivételesen jó kapcsolatomat az édesanyámmal. Ami nem azt jelenti, hogy ezt a szigorú nevelésemnek köszönhettük, hanem azt jelenti, hogy ez önmagában még nem határoz meg semmit. Én "liberálisan" nevelem az ördögfiókáimat, de ez nem lázadás az anyu módszerei ellen, ez csak azért van, mert nekünk ez így jó. Pont.

 

Meg még az jutott eszembe, hogy amikor az első kisfiam egyszer az égnek nem akart megnyugodni, ringattam, puszilgattam, énekeltem, táncoltam, suttogtam, stb, akkor egy kedves, jóindulatú hölgy azt mondta nekem, hogy "hát nem tudom, ha egy anya nem tudja megnyugtatni a gyerekét, ott bajok vannak..." - na akkor gondoltam valamit, amit most inkább nem írok le, hát persze, hogy bajok vannak, baj, hogy ideges és feszült vagyok, mert már rohadtul álmos vagyok, és fáradt és elgyötört, és az én kis drága gyöngyöm magzatom úgy meg bírta találni azt a frekvenciát a sírásnál, ami a legjobban húzta az idegeimet, hogy esélyem sem volt megnyugaodni, szóval feszült voltam, és ezt a baba megérzi ám. Úgyhogy akkor nálam is beindult a kemény anya imidzs és letettem a kiságyba, megmondtam, hogy senki ki ne merje onnan venni, és kiültem az erkélyre a -6 fokba. (De ezt ne áruld el senkinek, én itt az indexen a maximalista, liberális, tökéletes, mindig türelmes, mintaanya imidzsemet építgetem ;-)) Bízz az asszonyban. Puszi Lilinek!:-)

Előzmény: Templomegere W123/220D (1407)