brentakurdvium Creative Commons License 2008.11.07 0 0 14440
Hahó!

Az a helyzet, hogy én azután a cikk után, valamint a rokonság ismeretében (csucsorok), meg a lekvár bizarr színét elnézve, inkább úgy döntöttem, hogy nekem ez a kulináris élvezet annyira nem is fontos. Magyarul, nem kóstoltam meg, és a közeljövőben nem is tervezem :). Viszont jó hírem, hogy akitől kaptam, szétterítette az "anyagot" a munkahelyén (bogyót, lekvárt egyaránt), szintén "áfonya néven", és még nem láttam őket a híradóban.
Ha nagyon érdekel, jövő héten utána tudok nézni a solanin emberi szervezetre gyakorolt hatásainak, talán akkor még nem lesz késő, ha elárulom az antidótumot :). Szakmai ártalom miatt ez nem lesz probléma (egy ideig az egyik orvosegyetem gyógyszertani intézetében dolgoztam). Ha a termesztés, lekvárkészítés érdekel, rákérdezhetek (pl. el akarsz tenni valakit láb alól). De inkább ajánlanám a málnát, epret, ribizlit, sárgabarackot... :)
Előzmény: pyracantha (14439)