kk9vpt Creative Commons License 2008.11.07 0 0 348

Helló!

 

Köszi a választ.

Nem értem, hogyan lehet az, hogy nem adják oda a motort próbára. Amikor én a motorjaimat vettem azt csináltam, hogy vagy többen mentünk és valaki ottmaradt az eladóval vagy pedig egyszerűen otthagytam a személyimet nála. Igaz ezek 200000Ft körüli motorok, de nem hinném hogy vennék úgy motort, hogy nem mehetek el vele és álló helyben kell eldöntenem, hogy ez most jó-e és majd hazafelé kiderül, hogy balra húz az egész, mert egyszer rendesen eldobták.

Kicsit olvasgattam más fórumokat is és azt írták, hogy a folytott és nem folytott verziók menetteljesítménye között alig van különbség, ami számomra elég furcsa, mert van köztük 10 lóerő, vagy inkább 30%. Ami nagyon sok. Van erről tapasztalatotok? Illetve olyat sem biztos, hogy szívesen megvennék, ami "átbuherált" mindenféle műanyagdarabokkal és hasonlókkal.

 

Ha jól értem a szerelhetőség (szerencsére) nem elsődleges szempont, de ha szükséges könnyen megoldható. Valami olyat is olvastam, hogy egy ilyen blokk átlagos használat mellett simán elmegy 150K km-t az első generálig, ami szintén jól hangzik (ha igaz).

 

Akkor ha jól értem, a próbakör alatt semmi érdekeset nem kell tapasztalnom, csak ilyen általános motor tulajdonságokat... Ez alatt azt értem, hogy nincs egyértelmű jele annak, hogy mikor jó vagy mikor rossz a motor, semmi tipikus hiba, ami előfordulhat.

Ha történik valami olyan, hogy a motor ledadog vagy elfogy az ereje egy nagyobb gáznál és a tulaj azt mondja, hogy "áá csak be kell állítani a karbit", akkor ez mennyire igaz? Mondjam neki azt, hogy akkor "vidd el és állítsd be, utána megveszem" vagy ilyenkor felejtős a motor?

 

Amúgy bontó van valahol vagy ezekhez csak új alkatrészt tudok venni, esetleg törött/kidobott motorokból "halászni"?

Azt valahogy meg tudom állapítani, hogy a motor "csálé"? Vagy arról is csak annyi, hogy egyenesfutás, szitálás, fékezésnél rázás, stb...

 

Preferált évjárat van?

 

Bocsánat, hogy ennyit kérdezek, de nem akarom ablakon kilapátolni a pénzt, annyi nincs.

 

Köszi srácok!