mestska Creative Commons License 2008.11.05 0 0 14876
ezzel a hozzászólással abszoút egyetértek, annyit azonban hozzátennék, hogy a fővárosi kerékpáros politikát, és kapcsolódó építkezéseket sajnos sokszor nem a valós igények ahtározzák meg, hanem maradékelven érvényesülnek a dolgok Ha van pénz, _talán_ lesz kerékpárút, ah nincs, akkor szóba sem jöhet. Ha van pénz, akkor lehet, hogy azért tovább spórolnak, és normális, átgondolt megvalósítás helyett inkább húznak egy sárga csíkot és kész.

A fentiekért felelősek a tervezők, a fővárosi önkormányzat felelőtlen politikusai, ügyintézői, de felelős a magyar kerékposklub is bizonyos dolgokért, legfőképp a néha meglehetősen egyoldalú szemlélete miatt. A kerékpárosok ugyanis nem csak olyanokból állnak, akik évi sokezer kilométert tesznek meg, hanem alkalmi vagy rendszertelenül bringát használó "koca"kerékpárosokból is, akik egyáltalán nem érzik magukat biztonságban a Bajcsy 2*3 sávján, hanem jobb szeretik a kerékpárutat, és inkább leszállnak minden sarkon, mint hog yelüsse őket valami.

Márpedig, ha a kerékpárosok arányát növelni fogjuk, akkor ez az alkalmi kerékpáros csoport (természetesen nem csak a fent említett, szélsőségesen sarkított példa) lesz többségben, az ő igényeiket kell kiszolgálni.

Mellesleg én is inkább megyek a kerékpárúton, mint a Bajcsyn.
Előzmény: alibi-man (14873)