DJ_RushBoy Creative Commons License 2008.11.04 0 0 25601

Hunyad oromtól a Gellért hegyig:

 

Nagy naívan azt hittem hogy nem kell majd térkép, mert az itiner nagyon bőséges volt, de sajnos kiderült hogy ehhez a mozgalomhoz mindenféleképpen szükség lett volna térképre, mert így......

 

Jól kezdődött minden, a Járőr utca végétől a Hunyad-oromig is nagyon tetszettek a felfestett fehér háromszögecskék. A Tündér-szikla tetején elképesztő köd, mintha a világvégén járnék, de tetszett. A János hegy-nyergéig megint nagy mászás, 5,5 km-re már 555 m szintkülönbségem összegyűlt. Viszont innen jöttek a galibák... A leírás annyt ír csak hogy balra induljunk el a műúttól. Stimm. De arról szó se volt hogy a K-körsétaút jelzésen merre is menjek. Persze a másik ágán sikerült mennem. Aztán sikeresen kilyukadtam Normafánál, nagy "örömömre". Mindegy, a kérdés megvan.

Széchenyi-hegyig becsukott szemmel is elmegyek, viszont utána megint okosság az itinerből: "Mindig a legkitaposottabb úton megyünk". Na most itt naponta megfordul nyáron kb. több száz ember. Talán mindegyik út eléggé le volt taposva...

Maradtam a Zháromszögön. Elvileg balra kellett volna térnem a leírás szerint a Z+ elágazásnál. Most lehet hogy csak én vagyok a hülye, de semmilyen Z+-et nem láttam sehol. Ha valaki segítene hogy esetleg hol rejtőzik ez a jelzés (de amit látni is lehet) akkor kérem segítsen, és ígérem visszamegyek megnézni.

Persze mivel nem volt más jelzés ezért maradtam a Zháromszögön, de rájöttem később hogy már nagyon nem vagyok jó helyen, és lassan az Irhás-árokhoz jutottam. Végül sikeres tömegforgalomban visszasétáltam jó 2 km-t a temetőhöz, majd amikor láttam hogy a Farkasréti temetőn belül (!) kell összevissza a sírok között kolbászolni közöltem magammal hogy köszönöm, nekem ennyi elég lesz. Vajon hogy nézhettek volna rám a hozzátartozók hogy retkesen ott szlalomozok a sírok között? No mindegy, majd valamikor visszamegyek és befejezem azt a maradék 10 km-t, de csakis TÉRKÉPPEL!

Úgy érzem hogy egy mozgalmat érdemes jelzett utakon vinni, nem a belvárosban.

Persze ez egyéni vélemény. Tudom, a térkép segített volna sokat, de olyan hosszúnak és egyszerűnek tűnt a leírás vesztemre..

Legalább kirándultam egyet.