Tartomo
2008.11.03
|
|
0 0
3281
|
Szia Marics!
Beszálhatok a diófás beszélgetésbe?
Akkor leírnám a véleményem. Én nagyon ellene vagyok, a már lentébb említet dolgok miatt. Szerintem ne diófa legyen az amivel megakadályozod, hogy a kocsik továbbmenjenek. Szerintem az 5 m kevés. Én nagymamám fájából, és keresztszüleiméből indulok ki. Hatalmasok. Magasságra biztosan van 20 m, és szélességre is simán 10. Rengeteg vele a gond. Koszol. Tavasszal a hulló barkák, míg ősszel az irgalmatlan levéltömeg. A dió miatt nagyon hasznos, de ha nem a termés miatt van ültetve, akkor én nem foglalkoznék vele. Valami más fával próbálnám meg helyettesíteni, aminek nincs ilyen az autókra veszélyes termése, valamint nincs olyan levele, amiben olyan anyagok vannak, ami mindent kiöl a fa körül. ( Juglanin van a levélben, ez erősen kiöli mindazt amivel érintkezik, ezért nincs általában a fa alatt fű, de még gaz se nagyon). Én ha valami nagy, és szép fát választhatnék a Tulipánfát választanám(Liriodendron tulipifera). Nagyságra hasonló, csodás sárga őszi színe van, és tavasszal tele a fa tulipánra emlékeztető halványsárgás virággal. Valamint dekorativ levelei szintén hasonlítanak a tulipánra, innen a neve. |
Előzmény: marics (3280)
|
|