AH12 Creative Commons License 2008.11.03 0 0 526
Sziasztok!

Köszi a tanácsokat, sajnos a válság miatt most kissé nehézkesen mennek a banki dolgok, de remélem, azért 1-2 héten belül minden rendeződik. Állítólag jövő hétre lesz Andor utca használatba vételi, jó lenne...

Hogy írjak valami pozitívat is:
Én februárban szerződtem a TPD-vel, és május vége fele jött is az APEH-os levelecske. Először visszaírtam, hogy szeretném kérni a mérséklését az összegnek, mert "nagy terhet ró rám" így a hitelfelvétel és az egyéb költségek mellett, és sajnáltattam magam... erre küldtek egy adatlapot, hogy töltsem ki a havi fix költségeimről szóló kérdőívet... amire természetesen csak azt tudtam válaszolni - hogy mivel még át sem vettem a lakást, és különben is válság van - nem tudom megbecsülni (pl a majdani törlesztő részletet) :)
Ezután felhívott ! egy APEH-os ügyintézőnő, hogy mi a helyzet, mondtam: "azt sem tudom, átadják-e még idén... addig nem szeretném befizetni az illetéket, amíg nincs is lakásom. :( " Erre lediktálta, hogy mit írjak nekik FAXON!! :):):) megírtam, és most elhalasztották jövőre a fizetnivalót.
Januárban majd kitöltöm a mérséklésre vonatkozó adatlapot, és elvileg arra is van esélyem, hogy a teljes összeget elengedik.
Hátha egyszer nekem is lesz valami pozitív APEH-os élményem. Ha nem, akkor marad a részletfizetés! De illetéket még nem fizettem, sem fellebezésre díjat... csak kedvesen elbeszélgettem egy hölggyel és sajnáltattam magam.
Javaslom, akinek ideje engedi, próbálkozzon - ez nem kerül semmibe :) legfeljebb az időbe és energiátokba...

Audrey