Garficicus Creative Commons License 2008.11.02 0 0 79
Sajnos ezek az ésszerűsítések sokaknak nem fog tetszeni, ám mégis meg fognak valósulni. Hiába a tiltakozás, és hiába a sok racionális érv, igazi üzleti alapokon fog működni a tömegközlekedés a szolg. váltás után. Hétvégi csökkentett menetrend bizonyára lesz, ami több járat összevonásával, rövidítésével, szüneteltetésével fog járni. Igaz 2008.július 1 től még nem, de a jövő szeptemberi iskolakezdésre bizonyosan észlehetőek lesznek a változások. Csak fontos lenne hogy a szolgáltató a lakossággal is egyeztessen a leendő változtatásokról, hogy miként milyen irányban milyen követéssel fognak járni a viszonylatok. Tény és való, hogy a jelenlegi útvonalak igen nagy része módosításra szorul!!!!!! Tudomásul kell venni, hogy a településszerkezet jelentősen megváltozott a rendszerváltás óta, és sokan kiköltöztek a városszéli kertségekbe, ahogy ez a Diószegi úti kertségeknél, vagy a Létai úti kertségeknél látható, vagy rengeteg szoc korszakban működő gyár cég megszünt.... Csak a vonalak nem követték le ezeket, mert a HV nem mert vagy nem akart változásokat látva a nagy lakossági ellenálást lásd pl 24-es busz esetét.

Más kérdés, hogy a HV rugalmatlan, sok esetben lakosság igényeit képtelen követni, remélhetőleg ez változik majd DKV színrelépésével.

Igazából én arra leszek kiváncsi, hogy az eddig 30-60 perces követési idők hogyan változnak majd, mert a buszok kinézete, meg hogy milyen csili vili alacsonypadlós busz egyáltalán nem tud lázba hozni. Az érdekel, hogy milyen gyakran jön a busz, ha elmegy az orrom előtt.
Előzmény: Garficicus (72)