alibi-man Creative Commons License 2008.11.01 0 0 14697
Szerintem ez a téma egyáltalán nem offos. Tudnillik arról van szó, hogy a Pesti / Jászberényi út 2x2 sávosítása értelmetlen lenne, mert legfeljebb a Maglódi / Jászberényi elágazásnál állna a 2 km hosszú sor. Szóval megoldást nem adna.

A busz korridor, mint ideiglenes megoldás jó. Ha rászoknának az emberek, sokan ledobnák a kocsit, ami csökkentené a Pesti / Jászberényi és/vagy Keresztúri forgalmát. Hosszútávon viszont valamilyen kötöttpályás megoldás kéne.

XVII ker. villamos

Az elképzelésem az lenne, hogy valahol a Madárdomb magasságában át lehetne menni a vasúti töltés alatt kis kimélyítéssel. Ott, ahol felbukkanna, jó néhány olyan telek van, amit nem is használnak, sőt egy pár eladó is. A Madárdombtól elmenne az Újlak utcáig, aztán tovább a lakótelep jobb oldalán, ahol cégek telephelyei vannak. Lehet, hogy helyenként le kéne vinni a föld alá, kéregvasútként, de ez sem biztos. Túrás nélkül nem megy. de azért ez nem Manhattan, hogy lehetetlen lenne a feladat.

A 37-es hosszabítása csak az első megoldás lehetne, második körben lehetne egy 371-es, (kék vonallal jelőltem) ami viszont a Jászberényinél válna el a 37-estől. Így a rákosmentiek két irányban is elhagyhatnák a kerületet. A 37-es, és 371-es villamossal.

Szerintem nem annyira brutális az elképzelés.
Előzmény: BoGar (14695)