BonBer Creative Commons License 2008.11.01 0 0 94

Sziasztok!

Beleolvastam a topicba és kérdezek. :)

Kazánt cseréltem, C24-et egy Ariston Clas Premium 24 kondenzációsra.

A kazán a pincében van felszerelve. A lakás tetőr-beépítéses, padlófűtés van mindkét szinten, a pincében a garázs-műhely pedig radiátorokkal van fűtve. A két kört hőcserélővel választottam el, azaz a primer oldal: kazán és két radiátor, szekunder oldal: padlófűtés.

Szeretném kihasználni a kazán nyújtatta lehetőségeket, ezért azt kérdezem hogyan valósítsam meg a vezérlést, hogy a következő feltételek teljesüljenek:

A lakásban mondjuk állandó 20 fok, a műhelyben pedig csak akkor legyen 20 fok ha éppen dolgozom, máskor elég 15 is.

A műhely hőmérséklete a primer fűtővíz hőmérsékletétől függ, hiszen a lakás termosztát ha bekapcsol akkor természetesen a radiátorokon is átkering a primer víz, tehát mindíg fűt.

Gondoltam olyan megoldásra, hogy a lakás és a műhely termosztátjának jelét úgy összekapuzni, hogy ha a lakás kapcsol akkor indul a kazán és a szekunder szivattyú ha a műhely kapcsol akkor a szekunder (padlófűtés) szivattyúja ne menjen csak a kazán. A fűtővíz hőmérsékletet pedig kompromisszumosan kellene úgy beállítani, hogy a padlófűtés miatti alacsony hőmérsékletű víz a radiátorokban keringve biztosítsa a 15 fokot.

A probléma kicsit összetett, de bízom a hozzáértőkben. :))

Másik kérdés: érdemes-e megvenni az Ariston Clima Manager-t mondjuk a lakás szint vezérlésére, vagy ne flancoljak és vegyek egy normál szobatermosztátot.