Zárlat
van az épülő terepasztalomban!
Eléggé lehangol a probléma, s már mindent megróbáltam ami szükös agyamba belefér. Roco erősítővel-multimaussal-trafóval vizsgálom a problémát. Valami rémlik, hogy nem túl szerencsés a roco eme összeállításával kiszűrni a zárlat okát.
A sínanyag és a kitérők egy része Tillig Elite.
Segítségeteket szeretném kérni, ehhez leírom a terepasztal kb. milyen méretekkel bír:
Egy dilikör, 5m*2m, 14 kitérővel, 30 méter sín van lefektetve. A kitérők független tápbemettel, váltodekóderrel üzemelnek, majd ha kész lesz. Ezzel semmi gond, nincs zárlat.
Egy tárolóvágányt építettem, ami 5ezrelékkel a terepasztal alá megy. Mivel ez is követi a dilikör íveit kb. ugyanúgy felvezettem az áramot a sínekbe (cirka 60 centinként), mint ahogy a dilikörnél. Így megspóroltam jókora fővezetéket, amelyet így nem kellett a tárolóvágány alatt is végigvezetnem. A tárolóvágány vezetékhálózata és vágányhálózata még épül, eddig kb 3méteres sínanyag van lefektetve.
A tárolóvágányban is és a dilikörben is külön-külön semmi probléma, nincs zárlat. Ha összekapcsolom a két hálózatot, akkor van zárlat.
A polaritásbeli különbségeket kiszűrtem, ettől a zárlat még fennáll.
Előre is köszönöm a segítséget!