Sokkal egyszerűbb, mint gondolnád.
Abban egyet értek, hogy most mindenki variál. Sajnos, nem csak nálunk.
A modern gazdaság az innovációra épül, ami csak akkor rentábilis, ha az kiszámítható, folyamatos fejlesztésre épül minimu tíz éves távlatban. Ebbe nem fér bele az a gyakorlat, ami nálunk sajnos a legjellemzőbb. ( asszem emléxel arra amikor a Vámosi Nagy Szabolcs tavaly úgy május tájékán ott hagyta az APEH-ot - a grandiózus nagy reform hevében égett az ország, az elhíresült "konvergencia" jegyében- ) A mi döntést hozóink előrelátását példázza, hogy a "búcsú interjúban" a közszolgálattól örökké emlékezetes mondata msz: "az idén már ötször módosították az szja-t" Abban az időben több cégvezetővel tárgyaltam és egybehangzóan állították "higgyem el az elkészített üzleti tervet amikorra az it. elé viszik, már akkor aktualitásukat veszítik" Szerinted, hogy lehet így a gazdaságot irányítani?
Az, hogy a magyar gazdaság "zászlóshajói" az idén a bét-en több mint 60%-ot veszítettek értékükből, ez az ő hibájuk lenne? (különben a "magyar részvény alapba " betett pénzem is ezt igazolja vissza, amit napota ellenőrzök a többi alappal együtt. (szerencsére, a többi alapban nincs ekkora veszteség és olyan alap is van, amely még hozamot is mutat )
Azt az összeget eleve beáldoztam azért, hogy a kormány gazdaságpolitikáját , annak hatását areálgazdaságban naprakészen értékelhessem. Tudod, nekem az a párszáz ezer forint megéri, hogy tisztában legyek azzal, hogy milyen piacon kell nekem a napi munkámat végeznem. ( az ügyfeleim fizetőképességét ellenőrízhetem ). Erre azért van szükségem, hogy lássam milyen lehetőségekkel bírnak azok az emberek, akikből nekem meg kell-ene tudnom élnem. Ilyen gazdasági környezetben egyre kevesebb "megtakarítása van az embereknek." Ezeknek akarják bebeszélni, hogy "öngondoskodásra" van szükség, mert az állami kiadásokat csökkenteni kell. (tavaly az a 20%, amennyivel többet vont el tőlem az állam, mint 2006-ban éppen elég lett volna számomra "nyugdíjkiegészítő megtakarításra". Hogy az örömöm teljes legyen, az állam "megörvendeztetett" engem és pár sazázezer társam azzal, hogy jan. 01.-től 30%-al csökkentette az induló nyugdíjam összegét a 2007 -évhez képest.
Ezt csak azért írom le, mivel az IMF hitelhez jutás feltétele a nyugdíj reform, amire szükség is lenne, no de nem ebben a formában. Most, a 13. havi nyugdíjat akarják megnyírni, azoktól a nyugdíjasoktól, akiknek az idén több mint 10%-os volt a "nyugdíjas inflációs kosár". Akár honnan nézem, azt a 13. havi nyugdíjat már eltapsolták a "frágák". Kíványcsi leszek arra, hogy ezt hogyan nyomják le a torkukon azoknak a nyugdíjasoknak akiket ez érint. Az államigazgatás reformjával, ha az állami korrupció nagyságát is ide veszem, több mint ezer milliárdos megtakaírtást lehetne elérni és akkor sem az IMF, sem az EKB hitelére nem lenne szüksége az országnak. Miért nem azt csinálják? miért vezsnek fel újabb hiteleket?
Tudna nekem erre valaki válaszolni?