Cirfandlia Creative Commons License 2008.10.27 0 0 4911
Sztem ez eléggé fajtafüggő is, persze nem figyelmen kívül hagyva a terület mikroklimatikus viszonyait - őszi ködre, erős lehűlésre, szélre gondolok itt elsősorban.
Pár kép még kint levő szőlőkről, ezek némelyikénél is eléggé élő lomb van még:

1. korábban ígértem, Fehér szultán - a fehér mazsolaszőlő, magvatlan, apró, édes egyébként semleges ízű. Lugason nevelem, a fürtök főleg egy vízszintes lombfal alatt szabadon lógnak kb 240 cm magasan.
Fehér Szultán











2. Fekete szultán a fehér párja, ez már korábban édes volt, itt határozottabb mazsolásodás indult, gyakorlatilag rothadás nélkül.
Fekete Szultán











3. Nimrang - igen késői, és rendkívül látványos, jól eláll, karácsony táján az ünnepi asztal sztárja, a cirmosan rózsaszín óriási bogyóival, és még az íze is rendben van. Most kezd édesedni - ITT a Mecsekalján, és még jelentős asszimiláló lombbal bír.
Nimrang











4. Afúz Ali - az ismert késői csemegeszőlő - minden évben ebből teszünk el, most kicsit a lisztharmat megkapta, nem annyira szép.
Afúz











5. Rizamat - Egy kakukktojás, ezt kb egy hónapja fotóztam már és nem a tőkén; de a különleges formája miatt érdekes lehet. Sajnos nagyon érzékeny éréskor az esőre, azonnal reped. Viszont nagyon roppanós és jóízű húsa van....
Rizamat
Előzmény: Zalancelot (4908)