Teja17 Creative Commons License 2008.10.27 0 0 6130

Üdv!

Múlt héten elvonultam, hogy tartós tesztnek vessem alá az MTD fűrészt, de az nem jött össze. Néhány perces munka után a fűrész leállt, de ellentétben a korábbiakkal, többé nem tudtam elindítani. Gyetya ki, tisztítás. gyertya vissza, berántás, a motor felpörög, de azonnal le is állt. Ezt eljátszottam néhányszor, aztán meguntam a dolgot. Ma irány a szervíz.

A szerelő rögtön gyújtás hibára gyanakodott. Csodálkozott is, ilyen hibát még nem tapasztalt (MTD-n), azt mondta, nem sok gond volt eddig ezekkel a fűrészekkel, gyújtó részt pedig még sosem cserélt. Lekapta a burkolatot, és a hiba meg is lett rögtön: az egyik kábel nem a kialakított részben ment, hanem összerakáskor kimozdult, beszorult, és ettől néha testzárlatos lett. Aztán egy gyertyacsere is lett még, mert a szikra jött ám mindehonnan, de leginkább a középső elektróda helyett éppen ahogy kedve volt. Végül indítás, és első rántásra már ment is a motor.

A szaki szerint a fűrész kínai, de ezzel nincs gond, azt mondta, hogy többet szétszórt ismerősöknek tesztelni, és csak egy jött vissza, valami apró hibával. Azt csak megerősíteni tudom, hogy a korábbi gyertyán Bosch China felirat díszelgett.

Szóval a tesztre még várni kell egy jópár napot, ami azért is bosszantó, mert idén már nem lesz egy egész hetem erre, és direkt a pozitiv tapasztalatok miatt vettem ezt a tipust (nameg az ár miatt).

Rákérdeztem a 2 év garanciára, mert a garanciajegyen az állt, hogy egy év után el kell vinni a szervízbe átvizsgálásra ahhoz, hogy az érvényes legyen a második évre is. A szaki szerint viszont a második évben csak alkatrész garancia van, tehát a munkadíjat én fizetem, és csak az alkatrész van ingyen. Ezt igazán nem értem, mert, ha a jótállási jegyen 2 év garancia van, akkor az nekem azt jelenti, hogy 24 hónapig ha gond van, akkor minden javitás ingyenes. Erre kiváncsi lennék, hogy csak itt van igy, vagy mindenhol? Mert akkor ezek szerint a garancia valójában 1+1 év, ami nem azonos a 2 évvel!!