mociga Creative Commons License 2008.10.27 0 0 7181

Biztos vagy ebben az (h)őshazában Kedves Sagarakti-Surias!?

Természet- és gazdaságföldrajzi kimutatás: A KM a Kárpátok Karéjával kiegészülve az akkori világ (még a maié is különben az) a lehető legkissebb teljesen önellátó (független) területi egysége.  

Jót túráztak Turánból, (túl, túl, túl túr...egészen Turáig) hogy pont ezt a helyet elfoglalják, és még hogy sikerült is, mi a hadiereje teljében lévő rómaiaknak se.... sose.....

Ejnye bejnye!!! :-))))

 

Úgy lóg ki az itteni nép a környező nyelvi (népi) világból, mint tevéből a púp. Oszt valamiért mégis itt van. A teve nem nagyon panaszkodik, hogy púp van a hátán..... Pláne ha abba menekíti a vizet és a táplálékot, melyet mindig visszakap, hogy átkelhessen a turáni sivatagok felé..... (is) - A Duna vonalvezetése érdekes azért...... A viz messzire visz...... Fekete tóba... (Ott fürdik a kiskacsa is.. :-))))))

 

Ui:

Nekem az nem tetszik ebben az egészben különben, hogy itt állandóan ilyen feltételezett össze-vissza uralomról van szó..... Mert lehet, hogy a dolog nem teljesen így működött. Miért nem lehetett szövetség? Méghozzá tartós és nem terjeszkedő!? Olyan primitívek voltak az ősök!?!?!?

 

A parthusok megszabadultak tehát a hun uralomtól, de ekkorra már állami és hadi szervezetük a hódítókéval annyira egybeforrt, hogy keverék etnikumként (azaz mint varkhoniták) hagyták oda a turáni őshazát

 

Hiába no az újkori  történelem megtatte (tette) ám a hatását!!!! Nem is beszélve a 20. századról és pláne napjainkról. Na persze nyilván, ami ma van az régen csak rosszabb lehetett, hisz mi már """fejlettebbek"""" vagyunk. (Biztos ez!?) 

Előzmény: Sagarakti-Surias (7179)