Szia BigFoot!
Bocs, hogy belevaú, de miután jó nagydarab pali vagyok, akit mindenféle szekrénymozgatások esetén is szoktak hívni, megosztanék veled egy olyan szempontot, ami "munkairányítóként" nem okoz gondot, de végrehajtóként igen.
Ez pedig a szekrény súlya és mérete.
Egy passzentos szekrényt, főként, ha fal méretű, gyakorlatilag nem tudsz bevinni a szobába. Miután a szekrény átlója nagyobb, mint a szélessége, ezért az első elforduláskor befeszül - jó esetben nem marad ott néhány ujj.... A nagysúlyú szekrények mozgatásának alapmozdulata az "itt billentem, ott fordítom eljárás" - na ez az, amit itt nem tudsz megcsinálni. Ebből következően, osztani kell, legalább két darabra.
A másik, hogy a két szekrénydarabnak sem szabad kiadnia a teljes falhosszot: célszerű egy 5-8 cm széles hézagot hagyni, amit takaróléccel be kell fedni (még a profi, irodabútorosok is így csinálják).
A fal meg mindenképpen "porlani" fog - lehet, hogy elsőre nem látszik - és a ruhéán előbb utóbb megjelenik. Tehát az első "nőnemű" lény megjelenése kimondottan nagy kockázati tényező lesz az oldlafal nélküli szekrény további sorsát illetően...
Barátnőként még tetszik, feleségként már a tüzifa és a teljesen feleslegesen meglévő kategória határmezsgyéjére kerül száműzetésbe. Tehát a felesleges munkák elkerülése érdekében (a válást is beleértve) célszerűbb rögtön a zárt verzió irányába tendálni... :o)
GPS-re meg ne hallgass, se szekrény, se fa dolgokban.
Profi módon ért a menetes szárakhoz - ha ez kell, tőle kérj tanácsot.
Ja, meg célszerű vele barátságba kerülni, mert a barátai nagyon szép fotómodell csajokat használnak a csapnivaló asztalosmunkáik bemutatására (lásd azt a csónakpadot). És ahol dolgoznak az ácsok, hullik a forgács.... :o))) (itt most a fotózásra gondoltam)