- duplagondol - Creative Commons License 2008.10.25 0 0 6129
ez pedig a tudatlan tömegek megtévesztésének és bűnös manipulálásának minősül, ugye.

Hát baszki, ha a lottón is így kombinálsz, komolyan irigyelhet bárki is..:)


tudta, hogy az ember természete a legnehezebben megváltoztatható dolgok közé tartozik


Jellemző volt erre, hogy utólag nem tudott rábólintani a Tanácsköztársaság idején bevezetett alkohol -és dohánytilalomra. De a lényeg nem ez: élete végén, a nyolcvanas években Kádár nyíltan azon dohogott, hogy eltűnt a közösséget megtartó viselkedés a társadalomból. Egyenest volt ez következménye az ő uralmának; alternatíva lehetett volna tán a Rákosi-kori "Sződd a selymet, elvtárs" napi kötelező éneklése.

a sok jó, amit a társadalmától kaptak, majd szépen lassan meggyőzi az embereket az általa képviselt társadalmi rend felsőbbrendűségéről

Ha idealista volt, akkor azok különleges fajtájához tartozott; abban a hitben élve, hogy ti. a rendszer, amit felül ő komandíroz, a hatékonyság, az igazságosság meg a jótét lelkek munkája nyomán virágzik. Nem tanulság nélküli Németh László hozzáállása; mindenkor szocialistának vallotta magát, a hatvanas években példaként említette a mezőszilasi TSZ eredményes dolgozóit, "ezer magyart", akiket mégis "múltjuktól, természetüktől idegen ketrecben ráznak". Vagy az életrajzírója szerint: A forradalomból megkaptuk a kicsit nagyobb kenyeret, a kicsit nagyobb szabadságot (...)Mindent megkaptunk, csak a megszenvedett igazát az egésznek, azt nem. Lehet az ilyesmin moralizálni, ember alkata válogatja.

a szentek és a próféták sorsa

Mein lieber Gott..)


Porszemek vagyunk és az életünk hangyafasznyi, - nem illene túl magabiztosan ítélkeznünk, - nemde?


A fórumok errefelé hajaznak a kötetlen kocsmai szófosásra, persze, ha elbeszélünk néha egymás mellett.
Előzmény: PuPu (6127)