laci bácsi Creative Commons License 2008.10.23 0 0 38037

Na nem azért mondom, mert ez a Wartburg fórum, de inkább maradj ennél a márkánál, mintsem Trabantot vegyél. :)

A Wartburg sokkal nagyobb, kényelmesebb, gyorsabb és biztonságosabb is. Na és szebb!!! Egyébként azt csinálsz ami a lehetőségeidhez és az elképzeléseidhez összehangolható, én nem szólok bele.

Maradjunk a 2T Watburgnál. Az átírása pontosan 47.000 Ft ha Te fizeted az eredetiságvizsgát is.

Tehát:

Eredetiség vizsga: 17.000 Ft,

Új törzskönyv, forgalmi: 12.000 Ft

Vagyonszerzési illeték (átírás): 18 Ft/ ccm= 18.000 Ft

Így jön ki a 47.000 Ft

Most az a szabály, hogy a 2004 után vásárolt kétütemű autóktól zöldkártya vizsgán szigorított értékeket kérnek a kibicsátások tekintetében. Aki 2004 előtt vette a kocsit, annak marad az eddig megszokott z.k. vizsga, nem kell katalizátor, semmi. Te ugye 2004 után vásárolnád, így vagy felkészíted az autót és van esély arra, hogy átmegy a z-k-n katalizátor nélkül is vagy szereltetsz bele és akkor biztosan átmegy, csak drága dolog lesz.

Legfontosabb a zöldkártya, mert a műszaki vizsgára csak érvényes z.k-val fogadnak el. Ezért én azt javaslom, hogy ha autót veszel, még az eladás előtt csináltasd meg a tulajjal a zk-t, akkor 1 évig nem kell foglalkoznod semmivel. :)

Én a vizsgadíjjat és a zk díjjat durván 30-nak veszem, így ha a belinkelt piroskát a 90-ről alapból 70-re lealkudod, akkor az autó csak 40.000-be került, ugyanis azt a 30-at úgyis be kéne áldoznod a vizsgadíjakra. Ha átíratod, hozzájön még a 47.000 Ft, így kereken 117.000 Ft-ból megvagy mindennel és használhatod a gépezetet. :)

Szóval 40.000 Ft az autó, nagy mázli kell ahoz, hogy ennél olcsóbban kapjál valami használhatót, mert sokszor 30-ért is roncsokat árulnak.

Merre laksz? Hétfőn mondok egy lehetőséget Székesfehérváron talán még megvan a gép. Neten volt hírdetés, én mindig kinyomtatom, aztán 1 hónap múlva ledobja a rendszer. De nekem minig megmarad a nyomtatás, így akármikor lehet érdeklődni. A helyzet az, hogy papa meghalt, középkorú nő a lánya aki árulja az örökséget, állítólag kurva jó állapotú autó és ha senkinek nem kell, akkor bontóba viszi. 2 hete még megvolt. Melóhelyen van a kinyomtatott papír, ezért ígérem a hétfőt, kép nincs, de majd elbeszélgetsz a nénivel. A vizsga nemrég járt le.

Előzmény: trioda (38011)