tigristomi Creative Commons License 2008.10.22 0 0 631
Meregtelenites.

A test fontos.

Az ember azonban nem csak testbol all. Vagy nemcsak a durva testbol. Van tudatunk is. Vannak erzeseink. Tobb keleti rendszer szerint vannak finomabb energia mezoink is.
Ez ugye eleg kezzel foghato, peldaul az akupunkturaban.
A chikungban is ezekkel mahinalnak, es eleg gyakorlatias bemutatokat lathatunk toluk.

Neha, ugy gondolom, ezekre is oda kell figyelni. Van, aki ezt erzi, es spontanul tudja, hogy szuksege van ezekre, es megtalalja a modjat, hogy feltoltodjon. Van aki eveken, evtizedeken keresztul el ugy, hogy orokosen faradt, nyugos, agyonhajszolja magat, nem piheni ki magat rendesen, es egyido utan megszokja az ember, hogy igy el.
Pedig, ha egy hetre foglalkoznanak magukkal, lehet, hogy a frissesseg, kipihentseg, tudati tisztasag, belulrol arado onzetlen szeretet, kreativitas, energiaval toltottseg olyan szintjet tudnank megtapasztalni, ami teljesen atalakitana minket.
Egy ilyen atalakulas igazabol az emberrel egyutt az ember eletet is megvaltoztatja.
Utana mashogy latja az ember a vilagot, mas embereket fog bevonzani az eletebe, a dolgok jobban osszejonnek az ember eletebe. Mondjak ugye, hogy mi vagyunk a felelosek a velunk valo tortenesekert is. Ez mégannyira igaz, amikor energiadusak vagyunk, ilyenkor tudjuk csak megtapasztalni a teremto eronket, es azt, hogy igazabol az eletunket mi alakitjuk. Ilyenkor szamit nagyon, pl. a pozitiv gondolkozas, amikor erezzuk magunkban az energiat, erezzuk, hogy igenis, mi iranyitjuk az eletunket, vagy legalabbis, eros befolyassal vagyunk ra.

Mit is kell csinalnunk? Sajnos, olyan vilagot elunk, ami ezt nem tamogatja. Ezert, ki kell iktatnunk magunkat ennek az embertelen, robot, embert felorlelo, kizsakmanyolo vilagnak a hatasa alol, es csak annyit kell csinalnunk, hogy pihenest adunk a szervezetnek, hogy onmagat megtudja gyogyitani. Az emberi szervezet, ha hagyjak, csodakra kepes, megtudja ujitani magat. Az energia rendszerunk feltudjuk tolteni, ez hat a durva testunkre is, es a tudatunk minosege, az erzeseink is teljesen atalakulnak.

Jomagam mondjuk 18-19 eve rendszeresen jogazom, igy en eleg jol latom, micsoda valtozasokra kepes az ember, es ha nem figyel oda, akkor szep lassan, hogyan tudja bekebelezni az emberi lenyt ez az elfajzott, profit ehes, az erosebb akarata ervenyesul vilag.
Anelkul, hogy barkire is raeroltetnek akarmilyen joga gyakorlatot (masreszt joga alatt sokhelyen statikus tornat, a masik helyeken meg vallast arulnak), sok mindent csinalhatunk.

A lenyeg, hogy valtoztassunk. Ha valtozni akarunk, valtoztatni kell.
Ne nezzunk tevet. Ne hallgassunk radiot. 1 honapig. Mi, nem tudjuk, hogy kihalt meg a fold masik reszen? Kit oltek meg az orszag masik feleben? Nincs eleg gondunk?
Felejtsuk el, hogy hazamegyunk, es valamit bekapcsolunk, csak azert, hogy legyen valami zaj. Merjunk szembesulni onmagunkkal, merjuk latni magunkat, ha stresszesek vagyunk, ne egy film elmenyevel nyomjuk el a problemainkat.
A teve, radio helyett legyunk csendben, vagy esetleg ha van, hallgassunk valami kellemes, lagy, megnyugtato zenet. Ezzel is banjunk finoman, hogy mi is ez. A radiobol, tevebol mindig az jon, ami. Ha cd-et hallgatunk, esetleg ket hetente megnezunk egy dvd-et, az viszont tenyleg az, amit mi szeretnenk megnezni. Egyebkent a havi 1 filmre sincs szuksege igazan az embernek.

Probaljuk ki, hogy idoben lefekszunk. Mint ahogy a legtobb gyerek. Mindig mondjak a legtobb gyerekre, milyen aranyosak. Persze, mert ok legalabb kialusszak magukat. Ha a 4-5 eves gyerekek fennt maradnanak este 11-12-ig, vagy hajnal 1-2-ig, akkor ok se lennenek olyan aranyosak. Ok is nyuzottak, idegesek, ingerlekenyek, robot kinezetuek lennenek. Van aki azt allitja, ha minden ember este 10-kor lefekudne, azzal a foldon a problemak 50 szazaleka megoldodna.
Ha tudunk, menjunk ki egy orara a friss levegore.
A pihenes alatt ne vegezzunk feltetlen eros fizikai munkat. Energiabol vagyunk, ha erzunk magunkban egy kis erot, nem kell mindjart 100 km-ert lebicikliznunk. Probaljuk egyszer megtartani ezt az energiat, es hagyni, hogy ez a finomabb energia rendszerunket toltse es tisztitsa meg, es ezen keresztul az erzeseink, a tudatunk, a tudatallatinkban levo stresszeket szabaditsa fel.
Egyunk konnyebb es taplalobb eteleket, Vigyunk rendszert az etkezeseinkbe, probaljunk meg mindig ugyanabban az idoben etkezni. Az univerzum reszei vagyunk, ahogy a bolygok, az evszakok rendszer szeruen valtoznak, ugyanugy a fiziologiank is jol erzi magat, ha rendszer van az eletunkben.

Legyunk azokkal, akikkel jol erezzuk magunkat. Keruljuk a felesleges pletykalkodast, ertelmetlen traccspartit. Ha van alkalmunk ra, neha legyunk egy estet csendben, ez nagyon jo alkalom arra, hogy kicsit letisztitsuk a gondolatainkat, es, hogy esetleg megnovekedett energiaval, kicsit talan tagabb tudatossaggal, maskepp lassuk magunkat, eletunket.

Ha van olzan technikank, amivel fel tud lelegeyni belso enunk, hasynaljuk. Pl. ha van alkalmunk, elmehetunk szaunazni. A mergek kiizzadasaval a test fellelegzik, a tudat lenyugszik. Stb.

Ennyi. Lehet ezeken finomitani, de ha ezeket megtudjuk tapasztalni, mar ezek is oriasi valtozast okozhatnak.


Osszefoglalva:
Ne engedjuk be a tudatunkba a vilag felesleges pesszimizmusat, negativitasat.
Pihenjuk ki magunkat, tapasztaljuk meg a 10 koruli lefekves szeppe varazsolo hatasat.
Legyunk rendszeresek az eletunkbe, legyunk osszhangba az univerzum mukodesevel.
Vigyunk kis csendet az eletunkbe, engedjuk meg, hogy a szervezetunk ongyogyito ereje mukodhessen, a gondolataink, eltemetett stresszeink, energia retegeink, es ezen keresztul az erzeseink szintjen is.
Keruljuk el a negativ traccspartikat.
Legyunk azokkal, akikkel igazan jol erezzuk magunkat.
Ha tudunk, legyunk a friss levegon, eljuk at a friss levego frisse atvaltoztato hatasat.
Figyeljunk oda, mit eszunk, nem kell minden maszlagot bevenni.
Ha ismerunk bevalt technikakat, hasznaljuk oket, szauna, izomlazitasos relaxacio mozdulatlan hanyatfekvesben, vagy epp 5 mely lelegzet, sohaj.
Valjunk erosse, ugy, hogy osszhangba kerulunk magunkkal, es az egesz univerzummal, azert, hogy teret adhassunk a teremto eronknek, hogy tenyleg az eletunk formaloi legyunk.

Tamas