Törölt nick Creative Commons License 2008.10.20 0 0 46

Sziasztok!

Szerintem az egykék talán legnagyobb problémája a szülőktől való elszakadás.

A családban és az ismerőseim között is több eset fordult elő, hogy a testvér nélkül felnőtt ember képtelen elszakadni a szüleitől ( főleg a fiú az anyjától).

Tudom, hogy ez általánosítás és nyilván a testvérek között felnőtt embereknél is előfordulhat ilyen, de az egykék szerintem jobban ragaszkodnak az anyukájukhoz, és az anyuka az egyke gyerekéhez.

Van a családunkban egy házaspár, ahol mindketten egykék, és iszonyatos harc volt, hogy melyikük szüleinél lakjanak. Majdnem elmaradt az esküvő is emiatt, de már mindketten" benne voltak a korban "és más dolgokban jól kijöttek egymással.

Aztán az életük úgy alakult, hogy egy évet egyikük szüleinél egy évet másikuknál éltek, aztán olyan is volt hogy mindenki a saját szüleinél lakott, csak hétvégén találkoztak( merthogy 150 km-re lakott a két család).Végül meghalt az egyikük anyukája és ez eldöntötte a problémát.Amúgy nekik több gyerekük született mindezek ellenére.

Ez csak egy eset, és szerintem meglehetősen patológiás is, de annyit megér, hogy az egykét nevelő szülők figyeljenek arra, hogy a gyerekük le tudjon válni róluk, ha eljön az ideje, ne kössék túlzottan magukhoz, mert azzal a gyerekük felnőtt ,önálló életét tehetik tönkre.Ismerek több felnőtt férfit, aki szükségét érzi,hogy az anyukájához járjon naponta beszámolni a dolgairól. Én csak azt szoktam erre mondani, hogy "cicizni " jár.

Meg ráadásul az egyke felnőtt nagy felelősséget érez az idősödő szülei iránt, a szülei csak rá számíthatnak, szerintem ez még plusz teher lesz az amúgy is lelkiismeretesebb egyke vállán felnőtt korában.