livesmartlooksharp Creative Commons License 2008.10.18 0 0 102755
Az elektromos dolgokat mindenképpen. Nálam vétel után pár hétre pont Horvátországban halt meg a hátsó világítást vezérlő modul (csomagtérben bal oldalon, szép nagy fekete doboz). Az új ára 87.000 Ft.
Csömöri Zoli javította meg egy procit kellett benne cserélni. Azóta ok.
Két hete a jobb első ajtó központi zár halt meg, ez sajnos csere lett (Árendás 25.000 Ft).
Most éppen az esőérzékelő+automata világítás modul nem akar kommunikálni, fogalmam sincs mennyi lesz. Jah a középső pótféklámpát szintén cserélnem kellett (a benne lévő ledek négyesével vannak csoportosítva és persze, hogy mindkét oldalon kiégett egy-egy, igy ez is csere: 35.000 Ft)

Érdemes az SBC modult is megnézni, hogy mennyi van benne. Egy bizonyos időre van tervezve, ha elérni akkor cserélni kell (470.000 Ft, viszont ha végig szervizelt az autó akkor ezt a Mercedes átvállalja).

Vétel után az összes folyadékot cseréltesd le, szűrőket úgyszintén, a sebváltóra különösen figyelj, hogy rendszeresen legyen a szűrő+olaj cserélve, sajna ez is hajlamos a meghibásodásra, lekopogom nekem eddig semmi bajom vele.

Ha APS fejegység van az autóban akkor érdemes egy szoftver frissitést ezen is csinálni, mert hajlamos lefagyni (nekem 6 lemezes cd tárral van, és eddig kétszer fordult elő, hogy csontra "beállt", ilyenkor autó leállít, kulcs ki, várni vele pát percet és restart. Mióta upgradeltem a navit az új térképpel (ami kicsit átrendezi a régi menűt is) nem fordult elő ilyesmi.

Ezeket leszámítva imádom, szeretem semmi pénzért nem válnék meg tőle, és ugy gondolom, hogy mint minden tipusnál ennél is el kell fogadni, hogy ez ilyen, de ha figyelsz rá sok sok (száz) ezer kilóméterrel fogja meghálálni.

Ha egyéb infóra van szükséged bátran keres akár e-mailben is. Üdv!
Előzmény: w168 (102644)