Béla1007
2008.10.18
|
|
0 0
1461
|
Sziasztok !!
Aki keres az talál:
Zöld olivabogyó görög módon
Olivabogyó, fokhagymagerezdek, citrom, zeller, édeskömény, oregano, olivaolaj. A bogyókat egy éles késsel két-három metszéssel bevágom. 21 napra vízbe teszem, ahol a vizet naponta cserélem, különben keserű lesz. Egy edényben vizet addig sózom, míg egy tojás nem lebeg (úszik) benne. Az olivákat a sós vízbe teszem, majd fúszerként fokhagymagerezdeket, hámozott citromot (legalább szemet kilónként) - ez megakadályozza, hogy az olivák megpuhuljanak, zellert, édesköményt és egy kevés oreganot. Az egészet leöntöm olivaolajjal (különben megpenészedne). Mintegy 3 hét múlva fogyasztható, méghozzá akár évekig is! http://recept.grocceni.com/zoldolivabogyogorogmodon.html
és olasz fanoknak:
http://olasz.grocceni.com/conserve.html
Üdv
BÉla |
|