Béla1007 Creative Commons License 2008.10.18 0 0 1461

Sziasztok !!

Aki keres az talál:

Zöld olivabogyó görög módon

Olivabogyó, fokhagymagerezdek, citrom, zeller, édeskömény, oregano, olivaolaj.
A bogyókat egy éles késsel két-három metszéssel bevágom. 21 napra vízbe teszem, ahol a vizet naponta cserélem, különben keserű lesz. Egy edényben vizet addig sózom, míg egy tojás nem lebeg (úszik) benne. Az olivákat a sós vízbe teszem, majd fúszerként fokhagymagerezdeket, hámozott citromot (legalább szemet kilónként) - ez megakadályozza, hogy az olivák megpuhuljanak, zellert, édesköményt és egy kevés oreganot. Az egészet leöntöm olivaolajjal (különben megpenészedne). Mintegy 3 hét múlva fogyasztható, méghozzá akár évekig is!
http://recept.grocceni.com/zoldolivabogyogorogmodon.html

és olasz fanoknak:

http://olasz.grocceni.com/conserve.html

 

Üdv

BÉla