gazo2 Creative Commons License 2008.10.17 0 0 103
Kedves Levelezőtársaim!

Ma megnyílt a tambura-kiállítás a múzeum emeleti kiállítótermében. Egy rendkívüli tárlat, mindenkinek figyelmébe ajánlom, aki a népi hangszerek iránt érdeklődik.

A Bajai Városvédő Egyesület megtartotta közgyűlését. Az megállapítható, hogy Baját szerető emberek igyekeznek a visszásságokon javítani, mégpedig önzetlenül. Egyéni érdek senkit nem vezérel közülünk. Szóba került, hogy szükség lenne egy független városvédő folyóiratra. Ez aligha valósítható meg, egyetlen egy sincsen az országban. (Az általam kezdeményezett városvédő lap internetes formában lényegében létrejött már /varosvedo.bajastory.info/, de ezzel csak fórumot szeretnék teremteni a városukat szerető emberek gondolatainak. Semmiképpen nem tükrözheti a Bajai Városvédő Egyesület állásfoglalását, melynek korábbi feljegyzései a www.sugovica.hu alatt tekinthetők meg.

A mai egyesületi közgyűlésről szabályos jegyzőkönyv készült a közreadás szándékával.
Téma volt a egyebek között a Sugovica partra tervezett Spar Áruház. a déli elkerülő út szükségessége a Szent Antal utca nagy forgalma miatt és a Főtér állapota, parkolása stb.

Tisztelettel:
Gál Zoltán

U.i. A Mater dolorosa-t be kell vinni a templomba a megnövekedett agresszivitástól és vandalizmustól védendő. A Szent Flóriánnal is célszerű lenne hasonlóan eljárni, és a város legrégibb szobrait másolatokkal helyettesíteni.
Előzmény: gazo2 (102)