Helem Creative Commons License 2008.10.16 0 0 2139
"Mikor kezdik el fejleszteni?"
Már régen sokan foglalkoznak ilyesmivel.

" Én csak azt látom hogy ugyanazokat a köröket futják a robotok, minden intelligencájuk előre programozott."

Nem. Már sok olyan program van, amiben emergensen fejlődő beágyazott intelligens ágensek vannak. Ezek fejlődnek az adott rendszerben és nincsenek előre programozva. A program csak egy fix keretrendszer, a fejlődés ettől független.

" Pedig már vagy 100 éve létezik számitógép, de a programok intelligenciája semmit nem változott, úgy látszik pusztán a teljesitmény növelése kevés ahhoz hogy a gépek intelligensé válljanak, vagy hiányzik a szoftver? "

A teljesítmény elég egyelőre a kutatáshoz. Ettől nem fog kialakulni az A.I.

"A mai életforma mindenféle program nélkül alakult ki, csupán a fizika alapvető törvényei alapján, nem értem hogy az algoritmust keresik, vagy a megfelelő gépet amin elfutna?"

A fix keretrendszer a mai életformában a fizika, benne az atomok, energia, tér stb. Ebben fejlődött ki az intelligencia. A mostani gépekben a fix keretrendszer több szintű. Vannak a gépek, mint hardware és a mostanában keresendő adatszerkezetek és az ezekkel manipuláló emergens algoritmusok.

"Mert az biztos hogy minél bonyolultabb az algoritmus, annál biztosabb hogy annál kevesebb marad a gépnek az önállóságra, leginkább saját magát kéne irnia."

Nem a bonyolultság a lényeg szerintem, hanem a megértés. Úgy kell megértenünk hogy az elméhez hasonló fix alapú de fejlődő rendszereket tudjunk építeni.

Előzmény: Törölt nick (2138)