Alfrédi Creative Commons License 2008.10.16 0 0 285
Ó, de gyorsan válaszoltál!
- Úgy örülők. - Lehet az is, hogy most nyulat lehetne fogatni velem!
Olyan régen beszéltünk már... - De most itt vagy, és pontosan ez itt a lényeg!

Én párszor gondoltam már arra, hogy nem-e vált számodra ez a pisilős téma időközben egy kissé uncsissá....?

Ugye mondanom sem kell, hogy én szívesen értekezek erről a témáról akár 300 évig is egyfolytában, hiszen számomra ez a világ egyik legizgalmasabb és legtitokzatosabb témáinak egyike, amiről, ha minél többet tudok meg, akkor úgy érzem, hogy a rejtélyek száma is csak egyre nő. Ettől is izgat ez nagyon, és ezért is nyomozok néha úgy, mint aki meghibbant.

Most pl. ott vagyok ledöbbenve, hogy éjfélkor (legalább 16 órai nempisilés után) majdnem lefeküdtél aludni, mert nem érezted, hogy kell, és csak eszedbe jutott ki kéne menni.... Találgattam, ha elalszol, vajon éjszaka felébredtél volna-e, és ha nem, akkor reggelre mennyire kellet volna... ....ha egyáltalán kellett volna...?
Te hogy érzed, szerinted felébredtél volna-e, ha nem, reggelre mit éreztél volna?

Most jön egy kis Alfrédi féle matek, ami az ezen idő alatt, a hólyagban felgyűlt vizeletmennyiséget igyekszik eltalálni. (Hogy Alfrédi ne töltsön álmatlan éjszakákat ennek számolgatásával, a legcélravezetőbb tényleg az lenne, ha megmérnéd. De mivel én megértem, hogy nem szívesen vegyészkedsz az anyaggal, ezért türelmesen kivárom, hogy egyszer "bekattanj" . Ha ez mondjuk 2010 május 1-én fog bekövetkezni, akkor is nagyon fogok ennek örülni.)
- Szóval amit tudok Rólad, az a nempisilési időtartamod, ami 16, vagy inkább 17 óra - ha mondjuk reggel 7-kor pisiltél. (Tényleg reggel mikor szoktál..?) Még egy adatot kéne pontosan ismerni a hólyagtelődés kiszámításához, ez pedig a kiválasztás sebessége. Ha tudnám aznap mennyit ittál, és mennyit izzadtál, akkor megközelítőleg azt is lehetne tudni. Most e nélkül csak átlagos és szélső értékekkel tudok számolni:
1. - Ha egy lány annyit iszik, amennyi a normál hidratáltságához kell nem nagy melegben (napi 2l) és ebből levonjuk a normál izzadás, a széklettel távozó víz, valamint a kilélegzett levegő páratartalmát, akkor a nappali szakaszban úgy 55ml/órát lehet számolni, vagyis ez esetben 17x55=935 ml lett volna a hólyagodban éjfélkor, amikor még nem is kellett igazán pisilned.
Ha ez esetleg így volt, akkor le a kalappal a hólyagod előtt, hiszen 935ml már nagyon nagy mennyiség, főleg ahhoz, hogy közben még csak ne is kelljen pisilnie az embernek.
Persze tudom, hogy Te nem vagy az a nagyivó, ezért tovább számolok:
2. - A lányok nagyon gyakran nem isznak annyit, hogy jól legyenek hidratálva, ezért olyan körülmények között mint fent, de az átlagosan szokásos ivás mellett már csak úgy 40ml/óra lesz a kiválasztás, vagyis 17 óra alatt "csak" 680ml.
Valószínűnek tartom, hogy kb. ennyi lehetett akkor is benned, ami egyébként még mindig olyan sok, hogy ettől sokan össze is pisilik magukat. (De Te nem!!) :))
Persze foglalkoznunk kell azzal az eshetőséggel is, hogy kánikula volt (bár nem vagy izzadós, de akkor is folyadékot veszít az ember) plusz még esetleg nem is ittál aznap eleget...
3. - Na ekkor van az, hogy az óránkénti kiválasztás 30ml-re, vagy az alá is megy, a vizelet sötét sárga lesz, dehidratált lesz a szervezet. - Vagy akár lemegy 20-ra, ami a veszélyes kiszáradáskor fordul elő- mondjuk sivatagban stb.
De nem vagyok ilyen vészmadár, mert gondolom nem barangoltál a sivatagban, ezért mindenképpen megelőlegezek Neked mondjuk...mondjuk úgy 28ml-t óránként, mint leges-legkevesebbet. - Akkor szorozzunk!: 17x28=476ml. - Ami még mindig annyi, amennyinél egy átlagos lánynak legalább már közepesen pisilnie kell.
Te pedig még bírtad voa reggelig... - Ezt is belekalkulálva, és a 2. ponttal számolva reggelre (24 óra) 960ml lett volna benned, ami rengeteg, és talán még bírtad is volna délig, vagy.... :))) - Ki tudja...? - (Elvie tudja.)

Most röviden arról az érdekes dologról, hogy mostanság nekem (mint tartogatóművésznek:)) néha 3-4 óránként kell pisilnem, és olyat érzek olyankor, hogy hirtelen felszökik az inger, és júj, szorítani kell pár mp-ig, mert különben bepisilek. - Ahogyan normálisan is kéne, nem pedig úgy, hogy szinte sosem érzek ingert, csak legfeljebb, ha nagyon tele van a hólyagom. - Mert először csak a hólyagfeszülést érzem, és csak nagysokára, órákkal később az ingert, ami még akkor sem szokott olyan intenzív lenni, mint mostanában 3-4 óránként.
Egyébként ezeket a gyakori ingereket szörnyen élvezem ám. :) - De erről később.....

Elvie. - Neked szokott ilyen hírtelen, erős ingered lenni, ilyen "jaj bepisilek" , amit, ha erősen elnyomsz, akkor elmúlik egy időre, de később (1-2 perc) újra jelentkezik? (Ilyenkor szokták az emberek a lábukat összeszorítani rövid időre.)
- Vagy Te is először mindig a teltséget, nyomást, feszülést érzed a hólyagodban, és csak jóval később az ingert, ami nem hirtelen erős, viszont már folyamatos, lassan nő, és már nem múlik el? - Vagy hogyan érzed...? Erről bármennyit írhatsz. :)
Ahhoz a múltkori 17 órához pedig csak gratulálni tudok. - Hogy még akkor se kelljen pisilned.... - Ez hallatlan! - Mondhatni fantasztikus!
- És még azt mondják, hogy a lányoknak gyakran kell pisilni. :)

Addig is : Szia!