Élvezettel olvasgattam eddig a tanácsokat a késbeszerzésekkel kapcsolatban.
Mivel ennek a topiknak a címe: Konyhai kések, minden beleférhet nem csak a japán csodák. Aki csak ezeket szeretné fényezni nyisson egy ilyen topikot...
Különben véleményem szerint is a japán kések pont a tradíció (és a marketing) miatt kerülnek annyiba, amennyibe...
Én szerencsére családilag örököltem pár, az itt fehozott márkákkal ellentétben noname, estleg házilag előállított kést, amik olyanok, hogy tökéletesen kiszolgálják a funkciójukat. Csak azért, hogy legyen eggyel több, esetleg annyira féltett/megbecsült, hogy azt ne merjem használni, esetleg vitrinbe szánt ( ;) ) darab, abból nem kérek.
A topik célja szerintem beszerzési, használati tanácsok és az ismeretek bővítése lenne (én pl. az élezés mikéntjét keresve találtam ide) az IKEA-tól Seiki Cityig...