Volt tüzér Creative Commons License 2008.10.13 0 0 6926

Ezt a település - felsorolást kiegészíteném egy kicsit. Ez a felsorolás igaz... volt akkor, amikor még csupán a csöves légvédelem képviselte a magyar légvédelmet. Abban az időben az általad felsorolt települések által határolt terület (sőt, még annál is jóval nagyobb) volt a légvédelmi lőtér. Abban az időben sok helyen volt táborhely, hasonlóan sok helyen volt tüzelőállás is, ahonnan a különböző eszközökkel lőni lehetett. Persze volt egy korlát, mert a plafon a 85 mm-es KSZ-12 légvédelmi ágyú volt, a nagyobbakkal (100 mm-es KSZ-19) már kijártak lőni a román tengerpartra. Valahol Constanta környékén volt a lőtér.

Mikor a csöves eszközöket nagymértékben visszafejlesztették, akkor természetesen akkora lőtérre már nem volt szükség, akkor már csak a Drégelypalánk fölötti területet használták lőtérnek. Természetesen jókora biztonsági területet alkalmaztak, hiszen a használt eszközök lövedékei elég messzire képesek voltak elmenni.

Ekkor már táborozási lehetőség is csak egy helyen volt, méghozzá a nagyoroszi laktanya mellett Tücsökmezőn, de olyan nagyon azt sem használták, hiszen a laktanya melletti barakkok képesek voltak befogadni azt az állományt, aki egy - egy alkalommal részt vett az éleslövészeteken.

Én egyébként voltam fent néhány alkalommal lőni. Egyszer elhatároztam, hogy felmegyek a lőtér felett lévő várromhoz (Szondi György féle vár), de lebeszéltek, hogy a lőtér felől nincs út, amúgy meg rohadt messze van.

Előzmény: Volt Katona(Lee) (6923)