sg2 Creative Commons License 2008.10.09 0 0 3568

Lehet hogy nem veszem elég komolyan a fórumozást, de nem gondolkoztam még soha azon, hogy ha valaki leírja a véleményét, akkor azt vajon önszántából teszi-e, vagy valami csapatösztön vezérli.

Én sokszor leírtam mit gondolok, és sokszor ellent is mondtam azoknak akikkel viszont sokszor egyetértettem... Valószínű azért, mert nem is néztem hogy most éppen kinek/kiknek fogok ellentmondani, és milyen érdekeket sértek. Nem is értem hogy lehet ezt máshogy csinálni, ill. mi értelme van annak, hogy ha valaki nem a saját véleményét írja le. Szerintem nem klikkesedésről van szó, hanem hasonló véleményekről: ha névtelenül történt volna minden hozzászólás, vagyis nem lehetett volna egy új beírást névhez kötni, akkor is hasonló bejegyzések keletkeztek volna.

Amit az ingyenes fórumról és "lehallgatásról" írtál, elhiszem, de végülis nem zavar. Ha valaki kiváncsi hányszor léptem be, meg milyen privátokat kaptam, hát nézze meg, egészségére, de hogy semmi olyat nem tud ebből kikövetkeztetni, ami hátrányos lenne bárki számára is, az biztos. Anno pont azért döntöttünk egy külső fórum mellett, mert megbízhatóbbnak tűnt, mint egy saját rendszer. A saját rendszernek ki lenne az üzemeltetője? Ki lenne az, aki a jelenlegi adminsággal ellentétben tényleg látna mindent? Kiben bíznának meg a lakók? Mert ahogy tűnik, sokan a mostaniakban sem bíznak meg, egyáltalán senkiben, csak magukban, és bár jó dolog az önbizalom, 500 admin nekem kicsit soknak tűnik...

Tőlem vissza is térhetünk ide az Indexre, csak akkor senki ne lepődjön meg, ha kb. a felére csökken a rendszeresen hozzászólok száma.

Előzmény: qwaevisz (3561)