- duplagondol - Creative Commons License 2008.10.09 0 0 5987
Fölösleges bedőlni minden provokációnak.

a maradék tiz napra meg a zűrzavaros elképzelések, törekvések, a terror és a csőcselék randalírozása nyomta rá a bélyegét.


A jelzőrendszert mindenhol az önszerveződés adta. Bp.-n pár nap alatt megalakították a Nemzetőrséget, aminek a befolyását mindenki, még Pongrátz is elismerte, mellékesen jó barátja maradt élete végéig Király Bélának. Ezerszer elmondta az emigrációban meg itthon, hogy Malétert fel kellett volna akasztani, ehhez képest november 3-án vacsora mellett tárgyalták meg, kimenjen -e utóbbi Tökölre. Az Alföldön voltak olyan városok, ahol már október 30-án megtartották a helyi választásokat. November 1-ével a semlegesség kimondása konszolidálta az utcai helyzetet, nem fordultak elő utcai atrocitások, Dudást a hadsereg kapcsolta le.

A Körúton felakasztott ávóssal és a Köztársaság téren lelőtt uszkve húsz emberrel végzett a népítélet tizenkét nap alatt. Lehettek volna ez utóbbiak negyvenen, százan is, a Corvin-köziek szervezett fellépése meg némelyek segítsége megmentette a pártházban lévők zömét.

a második - harmadik naptól kezdődően leginkább retrográg törekvések kerültek előtérbe

Én felhoztam konkrétumokat, nevekkel, idővel, tán nem pofátlanság ugyanezt kérnem.

a nép meg akkor is jó szívvel fog emlékezni rá, amikor már azt sem tudja senki, hogy ki a fene is volt Antall, Horn, Orbán vagy Torgyán József...


Javoll, "mint a mesében"...

Előzmény: PuPu (5986)