pinotnoir777 Creative Commons License 2008.10.09 0 0 4855
Mi rothadásproblémát eddig nem tapasztaltunk, igaz a legjobb, napos, szellős, köves dűlőnkben van az a kb 20 tőke hamburgi.
Azért találom érdekesnek, mert pár napja 23-as volt, mégis magas savtartalmat is éreztem és gazdag, de nem egysíkú aromatikát, valahogy fifikásabb, mint pl egy ottonel vagy egy irsai.

Összehasonlításként ugyanott saszla 19-20-as, mézesfehér 20-as volt, néró 30 körül.

Szerinted lehet belőle teljesen fehér bort készíteni, persze aktív szén nélkül?


Lehet hogy mázlink volt, de a 4 napos áztatás után még tudtunk ülepíteni vagy másfél napot, nem indult be. a kénszint kb 40 mg/l összes volt. Volt egy kicsi héjtanninos kesernye, de összességében harmonikus lett a bor, nem került ez előtérbe.
Előzmény: Cirfandlia (4847)