Nem mondtam, hogy mindig minden védhető, de ez természetes is, valaki azt is megmagyarázza, hogy a Hummer alatt nincs élet, valakinek meg a Swift is luxus. A Gábor által szállított kv viszont nekem új dimenziókat nyitott meg. Nem mondom összességében, hogy életem legjobb kávéja, de bizonyos irányokban olyan utakat mutat, ami alapján az otthoni pörkölésnek a létjogosultságát azonnal elfogadtam. Teljesen igazad van mindenben, de egyrészt a pörkölés mögött ott a munkád gyümölcse, másrészt optimális az lenne, ha kivinnéd a kis motyódat Jamaikába, majd a hegyen pörkölt kávét másnap elkészítenéd - a kérdés mindig az, hogy az optimálistól való eltérések összegződését a kész eszpresszóban mennyire és hogyan érzed. 100%-os rendszer itt sincs, de az biztos: ha az eddigi legjobb kávémat bizonyos területeken 100%-osnak gondoltam, akkor most kiderült, hogy a 100% új értéket vett fel néhány területen. Tapasztalatszerzésben soha nem lehet utolérni egy csak ezzel foglalkozó szakembert, de nem is biztos, hogy feltétlenül kell, hiszen az ő feladata az, hogy olyan kávét csináljon, ami ráillik a megcélzott piac keresleti görbéjére, a te feladatod sokkal egyszerűbb: te magad vagy a kereslet, te faragod a kínálatot, azaz ha neked ízlik, akkor pipa, nincs marketinges/értékesítő/beszerző, aki _szerint_ ilyen a keresleti görbe, csak a lehető legdirektebben visszacsatolt fogyasztó, azaz te magad. Ha azt gondolod, hogy ez jó és kifizethető, akkor háváj van. Ha azt gondolod, hogy ej, de jó lenne ebbe még 5% robuszta, akkor nem a piacot és a fórumokat kezded el bújni, hogy vajon hol találod meg ezt az ízvilágot, hanem 5%-kal emeled benne a robusztát - akár lefőzésenként is változtatva, ha külön pörkölted. És innen kezdve olyan eszközt kapsz a "fogyasztókért" :-) vívott harcban, amiről a piaci szereplök nem is álmodhatnak.