Riff-Raff Creative Commons License 2008.10.08 0 0 850

Itt egy kis iromány a szaunázásról. Felhívnám a figyelmet az alábbi épületes gondolatra:

 

Élettanilag mindegy, fürdőruhában vagy anélkül szaunázunk, de a régi rossz tapasztalatok miatt inkább kerüljük a meztelenséget, és gyerekeinket se hozzuk kellemetlen helyzetbe.

 

Én nem igazán tudom, hogy milyen kellemetlen helyzetről van szó, a gyerek ugyanis azt szokja meg, amire rászoktatják. Ha kiskorától kezdve naturista strandra járnak vele és/vagy otthon is természetes dolog a meztelenkedés, akkor vajon mi a kellemetlen a meztelen szaunázásban?

Egyébként tud valaki Szegeden olyan szaunát, ahol lehet meztelenül szaunázni? Én jónéhány éve még jártam néha a Róna utcai szaunába, ott nem volt erre vonatkozó előírás, vegyes volt a népviselet, bár aki nem hordott fürdőruhát, az idegenek társaságában általában magára terítette a lepedőt. Én csak egyszer fogtam ki véletlenül egy olyan esetet, hogy egy ismeretlen fiatal nővel kettesben szaunáztunk fedetlenül. Eredetileg egyedül volt bent, és amikor én beléptem, gyorsan magára terítette a lepedőt. Aztán a következő menetnél én voltam bent hamarabb, szintén fedetlenül, aztán amikor ő belépett, megkérdeztem tőle, hogy zavarja-e, erre mondta, hogy nem, és onnantól kezdve ő se takarózott be.

Na, szóval pár napja jártam a Róna utcában, és kissé csalódottan állapítottam meg, hogy a szauna alighanem megszűnt, mert valami cég neve került a homlokzatra a "Szolárium" felirat helyett. Nem mintha nagyon ráérnék mostanában szaunázni, de jobb volna az a tudat, hogy volna hova menni.