gazo2 Creative Commons License 2008.10.07 0 0 96
Kedves Levelezőtársaim!

Most tudtam meg, hogy a Sugovica Szálló előtt felállított emlékműről ellopták a Zita királynét ábrázoló nagyméretű plakettet. (A Károly királyt ábrázoló még megvan.) A hiányzó plakettért, bronzként értékesítve a tolvaj legfeljebb néhány száz forintot kaphatott. Javasolom, hogy a másik plakettet is vegyék le az illetékesek, és helyezzék el a múzeumban.

Többször kifejeztem aggodalmamat a Barátok templománál álló Mater dolorosát illetőleg. Ismét javasolom, hogy a szobrot vigyék be a templomba.

Számos közlekedési tábla hever a város különböző pontjain a földön. Ami még áll, csak elforgatták, néhányat visszaforgattam eredeti helyzetébe. A tábláknak amúgy nincs nagy becsülete. Például a Bernhart Sándor utcán az Epreskert utcát védő 30 km-es megengedett legnagyobb sebességet előíró táblát kevesen tartják be.
A kiscsávolyi templom előtt az egyirányú Jelky András utcán a Rudnay utcai kereszteződésben a Szegedi útról letérve van egy elsőbbségadás kötelező tábla. Óvatosságomnak köszönhető, hogy nem kerültem itt bajba a napokban, ugyanis a táblát egy autóstársam nem vette észre. Belátom, hogy ez bárhol elfordulhat, mégis az a véleményem, hogy itt a forgalmi rendet valamiképpen változtatni kellene.

Tisztelettel:
Gál Zoltán
Előzmény: gazo2 (93)