RodrigeZZ Creative Commons License 2008.10.07 0 0 844
Nem értek veled egyet.

Nagyon sok színvonalas és drága szaunasziget/világ/oázis épült szanaszét az országban. Ezeknek elenyésző része fürdőruhamentes.
A legtöbb helyen egyszerűen nem akarnak foglalkozni a kérdéssel. Elmennek a kisebb ellenállás irányába. A legtöbb igazi szaunás nem fizet azért sokezer forintokat, hogy szétfőzze a fenekét. Nem hőbörög, csendben(, szomorúan) tudomásul veszi. Aki fizet, annak fogalma sincs a szaunázásról, meg van győződve arról hogy hudemarha egészséges életmódot folytat, vagy csak alkalmi szaunás, amolyan, hamánittvagyunkmennyünkbe!. Az összes vitálakármi tv csatorna, meg újság ha véletlenül megemlíti, hogy a szaunázás meztelenül egészséges, rögtön hozzáteszi, hogy nálunk nem szokás. Nem is tesz a változásért semmit. Senki nem magyarázza meg, hogy nem dugni akarunk a szaunában, ha jól érezni magunkat. (bár belegondolva, a kettő nem zárja ki egymást;-)) Biztos, hogy nem én vagyok az egyetlen, aki szaunázott már kötelezően fürdőruhamentes helyen olyanokkal akik még sohasenem vetkőztek. Aztán egyszercsak leesett róluk a lepedő és rájöttek, hogy ez nekik jó!
Ki kéne írni szép nagy betűkkel a házirendet, ki kéne írni a honlapra, kéne valaki aki vigyáz a rendre,esetleg meg kéne magyarázni stb. Ezen kívül gatyésékban megvan az a hajthatatlan vágy, hogy felháborodottan reklamáljanak. EZT kell(ene) felvállalni. Hát nem egyszerűbb azt mondani, hogy " 1200-.Ft, tessék bemenni"?
Reklamáltam én már 5*-os szállodában, ahol több szauna is volt, - és ebből 1, ami ruhamentes - hogy a fürdőruhások kizavartak. Kérdeztem, miért itt, mikor van 2 nadrágos. "Miért, zavar?" mondom ja, "Akkor menj ki!" Fürdőmester pedig közölte, hogy nem tud mit tenni, kifizették a jegyet. Mikor mondtam, hogy én is, akkor pedig széttárta a kezét...

Ha gazdasági oka lenne, akkor Sárvár szép csöndbe töntkrement volna az elmúlt években. ezzel szemben az a gond, hogy nagy a tömeg. Ünnepek környékén, hosszú 7végén nem is érdemes menni.
Volt kb. egy éve egy rádióműsor, egész véletlenül hallgattam. Arra próbálták kihegyezni, hogy a sznob magyarok Ausztriába járnak a wellnessfürdőkbe, pedig van nálunk rogyásig olcsóbban. Aztán kiderült, hogy van egy kicsi, valóban sznob réteg, de sokan azért teszik ezt, mert akár többet is hajlandóak fizetni azért, hogy kultúrált körülmények között szaunázzanak.

A legszomorúbb, hogy még kísérletet sem tesznek az üzemeltetők a változtatás iránti igyény felmérésébe. Mennyibe kerülne azt mondani, hogy minden 2.kedd délután 16-20 óráig nincsruha? megnézik mekkora a forgalom, aztán vagy bővítik, vagy megszüntetik. Ohne kockázat, de még ezt sem:-((
Szerintem egészen egyszerűen FÉLNEK Félnek felvállalni valamit, mert félnek attól, hogy azonnal megjelenik a bulvársajtó és ízekre szedi őket, hogy rossz hírüket kelt, hogy jönnek a kukkolók, hogy mittomén...

R.
Előzmény: mlas (841)