Macskapecér Creative Commons License 2008.10.05 0 0 7773

Szerintem felejtsd el Gresa Attilát és a Wallist. Ha már mész ki Bécsbe, akkor ugorj be a BMW Wienhez és ott nézz körül. Egyrészt elég nagy a választék, fel is tudod próbálni a ruhákat, másrészt kicsit másak az árak, mint itthon.

 

Amúgy több ruha és néhány év motorozás után részemről arra jutottam, hogy ha egy igazán univerzális ruhát szeretnél, amiben a legnagyobb melegben sem izzadsz _annyira_, akkor a kivehető eső- és télibélés az üdvözítő. A buszmegállóban gatyára vetkőzést én egy külső esőgatyával küszöbölöm ki, a dzsekibe viszont nem okoz gondot betenni a bélést. Ha meg annyira esik, vagy hosszabb útra mész, amúgy is az esőruha az ajánlott, főleg ha nincs rá esély, hogy reggelre csont száraz legyen a ruhád. (Bár erről volt egy pár hozzászólás korábban, lehet, hogy van akinek tíz perc alatt száraz a ruhája, normál körülmények között egy viszonylag vékony dzseki bélés nélkül nekem nem szárad meg egy éjszaka alatt teljesen vizes állapotából.) Ezen egyébként általában egy hajszárító szokott segíteni, de nem mindig van idő szárogatni, ha csapattal motorozol.

 

Egyébként a német BMW oldalon ott vannak az árak az Equipment/Fahrerausstattung/Übersicht menüpont alatt, azt kalkuláld hozzá, hogy Ausztriában talán 3 százalékkal magasabb a forgalmi adó, mitn Németországban. De talán az osztrák oldalon is megtalálod a katalógust.

 

Nálam az örök szabály vált be: ami vízálló, az nem szellőzik. Döglöttem már meg Behring cuccban, konkrétan olyan volt, mint a dunsztkötés. A Spidim dettó. Persze nyilván nem mindegyik ilyen, de ha belevarrták a vízálló bélést, szellőzés téren sok jóra ne számíts, a nyitható szellőzők ellenére sem. Szerintem.

 

Ja, és fontos, hogy Te mit érzel melegnek. Rólam ömlik a víz tavasztól őszig, van aki meg nyáron is téli béléssel motorozik. Szóval elsődlegesen nem az számít, hogy másoknak mi felel meg, hanem hogy milyenek az igényeid.

Előzmény: Fin69 (7772)