alto Creative Commons License 2008.10.04 0 0 41

Persze,el is utasithatnak,ebben az esetben rövidesen mindannyian román szintre kerülünk.

 

Na, ez egy orbitális baromság, amit azok a közgazdisznók és újságírók terjesztenek, akik szerint csak akkor történik valami reformértékű egy országban, ha egyben vér is folyik.

 

Tudod, néha már arra gondolok, hogy igen, vegyünk el minden segélyt, nyomjuk le az ugye hihetetlenül magas nyugdíjakat a béka segge alá, vegyünk el mindkitől minden kedvezményt, adjuk od a pénzt azoknak, akiknek már van, adjuk oda a kapitalizmus legrútabb korszakát idéző gondolkodásmóddal rendelkező magyar vállalkozóknak és nézzük meg, hogy eme csodaszertől rendbe jön-e a gazdaság.

 

Ha rendbejön, kész vagyok hamut szórni a fejemre és megtépni öltözékem.

 

Ha meg nem - ami meggyőződésem - akkor az összes nyugdíjasbaszogató elmegy szépen a bányába követ törni és elgondolkodni azon, hogy egy olyan hihetetlenül összetett és bonyolult rendszer, mint egy ország gazdasága megjavítható-e azzal, hogy mélyszegénységbe taszítjuk azokat is, akik eddig még nem voltak ott.

 

Generálisan pedig az a véleményem, hogy a sokat dicsért Szlovákia sem attól lett olyan amilyen (milyen?), hogy éhenpusztította a nyugdíjasait, hanem beengedett egy csomó kis- és nagyvállalatot (Fideszesek figyelem: Gyöngyös!) akkor is, ha nem mindenkinek tetszett az a rengeteg kedvezmény, amit ezek a cégek kaptak, meghozott olyan törvényeket, amiket nálunk AB segédlettel tettek semmissé (Köszi, bíró urak, ez soha nem felejthető akció volt az önök részéről!), az ellenzék nem gyilkolta halomra akár a legésszerűbb reformjavaslatokat, nem hisztiztek az eü átalakítása miatt még az orvosok sem, stb, stb, stb.

 

A napokban az Info Rádióban igen szemléletesen és érthetően kifejtette ezeket egy szlovákiai magyar politológus. Sírni volt kedvem, miközben hallgattam, mert ugyanazokat a reformokat említette, amiket nálunk is be akartak vezetni, csak nálunk abban vitézkedett az ellenzéktől kezdve a bal- és jobboldali újságíráson, az AB-n, no meg az ún. közvéleményen át mindenki, hogy miként lehet ezeket megfúrni. Sikerült is, legyünk büszkék magunkra, hogy ostobaságból, tudatlanságból és a demagógia iránti olthatatlan vonzalmunkból megakadályoztuk magunkat abban, hogy villámgyorsan újra Közép-Európa vezető országa legyünk.

 

Ja, és ez a politológus nyíltan kimondta, amit nálunk szemérmes hallgatás kísért, hogy Szlovákiában szó sem lehetett "egyeztetésről", mert ha minden társadalmi csoporttal meg akartak volna egyezni, soha nem lettek volna reformok. Hallhatóan nem is értette először az Info műsorvezetőjének a kérdését. A kormány eldöntötte, mit kell csinálni, osztán végrehajtották. Aki meg sírt, hát Istenem, sírjon. Tessék ezt nálunk elképzelni az Orvoskamara vonatkozásában.

 

 

Előzmény: zeno62 (17)