Törölt nick Creative Commons License 2008.10.02 0 0 1102
Sziasztok,
a hétvégi Hobo koncertől szeretném megkérdezni a véleményeteket és megosztani a sajátomat, leginkább a helyszínről. Nem tudnék belefolyni az alábbi véleményekbe, mert abszolút a hangulat kedvéért mentem el a koncertre (és Deák Bill is reklámozta a Szigeten a saját koncertje végén), nem ismerem a zenekar belső dolgait, csak a zene érdekel. A keserű szájízem ott kezdődött, hogy nem kaptam jegyet a küzdőtérre, világ életemben mindig ott ugráltam. Szóval ülőhely lett, de sebaj, majd leszivárgunk az állók közé, gondoltam. Nos, erről ahogy a helyszínen kiderült, szó sem lehetett. Az ülőhelyek közötti vízszintes folyosókon sem lehetett megállni (és ugrálni, ühüm...), mert a biztonságiak azonnal megjelentek és "tűzvédelmi" okokra (menekülési útvonal) hivatkozva felajánlották az ülőhelyünket vagy, hogy akkor a kinti folyosón hallgassuk tovább a koncertet... Kb. az ötödik szám után megadóan leültünk az ülőhelyünkre, ami szerencsére az adott szektor utolsó sorában volt, így a falnak támaszkodva, félig ülve és félig állva tudtuk élvezni a koncertet. Az utolsó számoknál már ugráltunk, erre a mellettünk (mögöttünk) ülők sem morogtak, hasonló korúak lehettünk, és ők is álltak már akkor. De körülöttünk nagyjából mindenki ült, én nem bírnék ki egy ilyen koncertet ücsörögve, ráadásul a küzdőtéren is nyugis volt a hangulat. Erre már csak korona, hogy pl. fröccsöt nem tudtunk venni a büfében, mert "csak kétdecis boroshpohár és félliteres pohárba kitöltött ásványíz egységeket tudnak eladani"... Mivan??? Azt, hogy cigizni nem lehetett, megértem, legalább nem lettem füstszagú (bár egy-két szálat én is elszívtam volna félig).
Arra akarok kilyukadni, hogy vagy én jártam eddig túl durva koncerthelyeken (nem), vagy ez a sportaréna egy "vegytiszta" vérciki hely, ami max. ücsörgős komolyzenei koncertkre vagy barbielőadáskra alkalmas az idióta szabályai miatt. Vagy ideje lenne felnőnöm, és felfogni, hogy a felnőttek világa ennyire komoly és szabályozott, vagy mi?
Azt hiszem, ezt a sportarénát a jövőben messziről kerülöm majd.
De a koncert szerintem jó volt, sokat üvöltöztem és ugrálni is tudtam, szerintem a koncertek erre valók (vagy csak én vagyok ennyire egyszerű lelkű...)