szimizso1
2008.10.01
|
|
0 0
8177
|
Ma reggel megint meghallgattam a pedál demó felvételeit egy másik (jobb) fejhallgatóval. Tényleg érezhető egy kis tompaság a felvételen a 122állásban, az L16-ban. Aztán a 145-ösnél már nem annyira. Megjegyezném, hogy a kapcsoló mellett ott díszeleg a Filter szócska, tehát felkészítettek a pedál alkotói, hogy nem egy nyitott hátuljú lezli hangja lesz a cuccnak. Ezért lehet, hogy nem is érdemes piszkálni a belsejét, ha a 145-ös állásban jó a hangja.
A múltkor említetem egy Hi-Fi örült kirohanásomban, hogy a Hammond klón hangminták mennyire nem szólhatnak jól egy eredeti lezlin, mert összeadódnak a magas vágási tulajdonságok. Ugye a lezli eredeti állapotában (alul, felül a hátlapok felszerelve) egy-egy üregrezonátort képeznek, ami egy harmadrendű (18dB/oktáv!)aluláteresztő szűrő. Tehát a Hammond csúcs 6kHz-s hangja eléggé vékonyan jön ki a lyukakon. Érdekes, hogy mégis eröltetitek ezeket a réseket, és, hogy jól szóljon a cucc, inkább leveszitek a hátlapokat. Ez persze mindenkinek a saját döntése, csak megemlítem, ha esetleg valaki lezlit akar építeni, vegye figyelembe ezt a tényt.
|
|