Trappiti Creative Commons License 2008.09.30 0 0 16
Mi zenebölcsibe járunk egy helyre, ahol Gekko is működik. Eleinte próbáltak minket is "beszervezni" mondván, hogy az akkor fél éves lánykám túlságosan darabosan mozog.
A történethez tartozik még, hogy kislányom születésekor elakadt a szülőcsatornában, mire kivették újra kellett éleszteni, így biztosan érte vmilyen mértékű oxigénhiány. Emiatt 8 hetes korától 10 hónapos koráig jártunk Dévény Annához gyógytornára, aminek eredményeképp szuper a mozgás- és egyéb fejlődése is (most 11 hónapos, 3 hete jár önállóan).
A végén engedtem - főleg mert úgy éreztem, azt sugallták, nem vagyok elég lelkiismeretes szülő, ha nem viszem Gekkózni. (A zenebölcsi, gyógytorna, úszás és az itthoni gondos odafigyelés mellett).
Az állapotfelmérésen viszont kellemes meglepetés ért, beszélgettünk, közben Luca játszott, mutattak neki játékokat, próbálták lekötni a figyelmét. Kérdeztek elég sokat arról, itthon mit hogyan csinálunk, miket játszom vele stb. A végén azt mondták, minden jó úgy, ahogy csináljuk, csak így tovább. Luca 6 hónaposan a 8 hónapos elvárásokat is teljesítette. A "vizsgálatért" végül nem kérték el a pénzt, igaz, így nem kaptuk írásban az eredményt. Összességében végülis kellemes megelepetés volt.

Amennyire így - hogy mi nem Gekkózni járunk oda, csak hallom a szülőkkel folytatott beszélgetést, ill. látom, miket készítenek a gyerekek - látom, nem rossz az ötlet, de kétségtelenül nagyon drága. Sok gyerek van, akinek jót tenne, bár egy lelkes anyuka szerintem ugyanezt tudja othhon is. Szóval ha valakinek sok pénze van, de kevés ötlete, akkor megéri.Ugyanakkor a heti 1-2 óra foglalkozás nagyon kevés ahhoz, hogy egy gyerek jól fejlődjön, tehát a szülőnek a Gekko mellett is megmarad a feladata.
Ha komolyabb gond van a gyerekkel, nem hiszem, hogy a Gekko a megoldás, inkább minél előbb az adott területre specializált szakemberhez kell fordulni.
Előzmény: antoria67 (14)