A program maga elég flexibilis. Sokmindent képes állítani.
De értelemszerűen egy nagyobb hőfokot ugyanannyi idő alatt előállítani több pellet kell.
Vagy a másik eset, amit írtál: lassabban töltögeti.
Viszont erről az a véleményem, ha sokáig áll a forróvíz a kandalló vízterében, akkor sokkal forróbb gázok mennek el még ugyanakkora teljesítmény mellett is a kéményen, mintha mindig cserélem a vizet (pl. 50-60 fokosnál). Merthogy ~percel tovább "nyomja" bele a cuflát a már 55-60 fokos vízbe pl. hogy elérje a 70-75-öt. És ugye ilyenkor már nem akkora óriási a különbség, rosszabb a hőfelvétel. Persze lehet nem jelentős ez csak én misztifikálom túl. Ugyanakkor meg a másik oldalon ott áll az, hogy magasabb gázhőmérséklet nagyobb hatásfokot produkál a vízoldalon. Talán akkor nem fog ez zavarni, ha már visszanyerem a kéményen elmenő jelentős részét is.
Azt vettem észre a mai üzemnél, hogy nem gond az alacsony bemenő víz ekkora teljesítménynél, mert amikor indul a szívattyú, akkor a kazán még maxon megy, mindig kicsit túlszalad (íg van beállítva: +5-8fok), az egész iszonyat forró, így a bejövő víz pillanatok alatt 55-60 fokon van. Nem tudtam sajnos követni a tartály hőmérsékletét, ki kellett venni belőle, mert lehült a ház reggelre, máskorra marad a pontos adat felvétele.
De egyértelműen pozitív a dolog. Szóval magas hőmérséklet kell.