cyanne Creative Commons License 2008.09.30 0 0 531

najó, ha annyira könyörögtök:P

szóval amikor elkezdtem járni (május közepe), nagyonnagyon szarul (=depressziós) voltam. olyannyira, h a jógaoktatóm küldött el pszichiáterhez gyógyszert felíratni (!).

ez a dolog a légzésen és a nyomáson alapszik, uis minden baj oka vmilyen energiablokk, amit légzéssel és nyomással lehet kioldani. nem mondom, h fájdalommentes, sőt...

úgy kezdődik, h az oktató megnéz minket állásban, feltartott kézzel, és a tartásból megállapítja az energiablokkok helyét. (ez nagyonnagyon durván látszik, és a legtöbb embernek borzalmas a tartása. már én is látom.) aztán pedig mindenki kap személyre szóló (légző)gyakorlatot.

na ilyenkor van minden: zokogás, köhögés, trutymózás, szerencsére hányás még nem volt:) az oktató mindenkire személyesen odafigyel, és látja, h mikor kell kivennie a pózból. uis ez a fajta jóga nem veszélytelen: lehetnek mindenféle testi-lelki tünetei, ijesztőek is. ezért kell hiteles és megbízható oktató hozzá.

két nagyon kényes terület pl a szegycsont (szívcsakra) és a keresztcsont. a legtöbb ember borzasztóan kidüllesztett mellkassal és kidugott fenékkel jár, nézzétek csak meg. sokaknál ez odáig fajul, h deformálódik a szegycsont (!!!).

a változások, amiket magamon tapasztalok:

- erősödik a földelésem. tünet: rendkívül sok piros cuccot vásárolok, agresszívabb vagyok (ez utóbbi szerencsére ideiglenes:). a legkevésbé sem aggódom az anyagiak miatt. sokkal kevésbé problémás az evés. fizikailag sokkal jobban vagyok.

- nőiesedem. tünet: nőcisebb cuccokban járok, hagyom magam vezetni stb.
tudom, h meg fogom találni a nekem való Férfit.

- asszonyosodom:) életemben először el tudom képzelni, h gyerekem lesz.

összességében meg sokkal kiegyensúlyozottabb, derűsebb, türelmesebb, toleránsabb, ugyanakkor erősebb, harcosabb (de nem szükségtelenül!), mégis nőiesebb vagyok.

jah, és szelektíven gyűjtöm a hulladékot, holott ez rendkívül kényelmetlen és nehezen megvalósítható, ráadásul hülyeségnek tartom, de egyszerűen nem tudom másképp:)

elajándékoztam a mikrót.

vettem mosódiót, bioarckrémet.

homeopátia, gyógynövények, teák eddig is voltak.

1001, köszi a sót, azt ugyan nem értem (=nem néztem utána), miben különbözik a hp sótól, de már megettem 1-1 üveggel mindkettőből:)

először érzem azt, h tehetek (-ünk) azért, h jobb legyen a világ.

h az internet mekkora fegyver; h sosem hallgattathatnak el (mert ha én nem leszek, lesz más).

h egyre többen nyílnak.

h van értelme szólni.

h lehet hatni, MINDENHOL.

h az emberek alapvetően jók (ok, ezt eddig is tudtam, de most már érzem is).

h mindenki élhet úgy, ahogyan szeretne.

h a boldogság alanyi jog:)

stb.