Törölt nick Creative Commons License 2008.09.28 0 0 193

Ez a topik remek apropó ahhoz, hogy a férfi és a nő közti különbséget taglaljam. Ez ugyanis megragadható a halál módja szempontjából is.

 

Voltaképpen a mai kor még mindig érthetetlenül barbár a nemi különbség értelmezésében. A genetikai megközelítés nyilvánvalóan semmitmondó, hiszen sejtjeink mindegyikében megvan a génállományunk, miközben csak egyetlen emberről van szó. Ez legfeljebb ok, de még nem teszi érthetővé az egész embert.

 

A nemi szervek már közelebb visznek a valósághoz, de így könnyebben vihetnek tévútra is. Az emberi viselkedés alapvető különbségeit nem lehet pusztán az aktusbeli különbségekre redukálni.

 

Az igazi különbség az agyban van. A férfiak célja a rivalizálás nemtársaikkal, és agyuk ennek megfelelően fejlődik ki. Ingerlékenyebbek, mint a nők. A nő alkalmasabb a boldogságra, ami nyilván összefüggésben van azzal a ténnyel, hogy különösebben sok gyermeke amúgy sem lehet. Boldog élete után pedig szép halála lehet. A férfiaknak viszont nincs idejük a boldogságra. Ha nemileg kiugróan sikeresek, akkor nyilván nincs, ha nem, akkor is csak ezen képesek rágódni. A férfiaknak emiatt csúnyán kell meghalniuk.

Előzmény: Törölt nick (124)