A szervezetünkben vizes oldatban fordulnak elő ásványi anyagok.
Ha a bevitt folyadékban ennél kevesebb anyag van, akkor kiold a szervezetből
ásványokat, tehát csökken a koncentráció. Ez nem jó.
Ha több van, akkor bekerül a szervezetbe az ásványi anyag.
Ez jól hangzik, de sajnos az a gond vele, hogy ezt a szervezet nem tudja beépíteni
(a nagy részét), ezért max. vesekövet okoz.
Tehát jó, ha van a vízben oldott anyag, de csak annyi, amennyi a szervezetben van.
(Itt a koncentrációra gondolok.)
Tehát a deszt. víz is káros, meg a túl sok ásványi anyagot tartalmazó víz is.
Az ember annak idején arra lett tervezve, hogy a folyókból, tócsákból igyon, nem
1000 méter mélyről.
A (gőzölős) kávéfőzőkről:
Ezek a főzők persze desztillálják a vizet, de nem elhanyagolható az a tény, hogy
átmegy egy kávé rétegen, ami után megint csak nem lesz desztillált.
A másik örvendetes dolog, hogy a kávéivás a napi folyadék bevitelünk kis része. :-)
Abba egyébként belegondolt valaki, hogy az ozmózisos víztisztítókban miért van
egy ásványianyag patron amiből beold a szűrt vízbe? Azért, mert káros? :-)