Who111 Creative Commons License 2008.09.27 0 0 192

A szervezetünkben vizes oldatban fordulnak elő ásványi anyagok.

Ha a bevitt folyadékban ennél kevesebb anyag van, akkor kiold a szervezetből

ásványokat, tehát csökken a koncentráció. Ez nem jó.

Ha több van, akkor bekerül a szervezetbe az ásványi anyag.

Ez jól hangzik, de sajnos az a gond vele, hogy ezt a szervezet nem tudja beépíteni

(a nagy részét), ezért max. vesekövet okoz.

Tehát jó, ha van a vízben oldott anyag, de csak annyi, amennyi a szervezetben van.

(Itt a koncentrációra gondolok.)

 

Tehát a deszt. víz is káros, meg a túl sok ásványi anyagot tartalmazó víz is.

Az ember annak idején arra lett tervezve, hogy a folyókból, tócsákból igyon, nem

1000 méter mélyről.

 

A (gőzölős) kávéfőzőkről:

Ezek a főzők persze desztillálják a vizet, de nem elhanyagolható az a tény, hogy

átmegy egy kávé rétegen, ami után megint csak nem lesz desztillált.

A másik örvendetes dolog, hogy a kávéivás a napi folyadék bevitelünk kis része. :-)

 

Abba egyébként belegondolt valaki, hogy az ozmózisos víztisztítókban miért van

egy ásványianyag patron amiből beold a szűrt vízbe? Azért, mert káros? :-)

Előzmény: promike (189)