evil1023 Creative Commons License 2008.09.25 0 0 5800
Ez a havas egy budapesti regős. Igazából a Magyarok Nyilait sem értem...


Havas Szófia a Fővárosi Közgyűlés ülésén tüntetőleg ismét nem támogatta a katyini mártírok emlékművéhez a pénzügyi forrás biztosítását.

A Fővárosi Közgyűlés csütörtöki ülésén Havas Szófia fővárosi és parlamenti képviselő asszony „tovább folytatta vállalhatatlan, a demokratikus Magyarország értékeivel össze nem egyeztethető lépéssorozatát.” – áll az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség közleményében.

A Közgyűlés összes jelenlévő képviselője támogatta a katyini mártírok emlékművéhez a pénzügyi forrás biztosítását, egyedül ő nem szavazott a kérdésről, bár a helyén tartózkodott az ülésteremben. Nem ez az első eset, hogy Havas Szófia szemben áll a demokratikus pártok véleményével, értékeivel. A katyini mészárlás emlékművének felállításáról szóló közgyűlési határozat elfogadásakor tüntetőleg kivonult az ülésről. „Az sem zavarta, hogy képviselőtársai felállva tapsolták meg az ünnepélyes hangulatban elfogadott határozatot, amelyen a lengyel nagykövet asszony is jelen volt.” – írták.

Mint ismert, korábban egyedül Havas Szófia szavazott nemmel a Fővárosi Közgyűlésben arra a kezdeményezésre, hogy a II. kerületi Világifjúsági parkot Mansfeld Péter parknak nevezzék át. Azelőtt pedig az 1956-os forradalmat antiszemita, nyilas zavargásoknak minősítette, amiért később sem kért bocsánatot. Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség úgy fogalmazott: Havas Szófia megnyilvánulásaival folyamatosan tagadja a kommunizmus rémtetteit, azonban sem pártja, az MSZP, sem a fővárosi koalíciós partnere, az SZDSZ nem szól ez ellen. „Ahelyett, hogy jobb belátásra bírnák Havas Szófiát, cinkos hallgatásukkal újabb sértő megnyilvánulásokra bátorítják a képviselő asszonyt.” – írta a szövetség közleményében.


http://www.mno.hu/portal/587295