Persze, hogy ültem, igaz nem a legújabb konfig mellett.
DE
Ugye itt hátköznapi forgalomban is használható, kényelmi extrákkal is felszerelt hosszúváltós replikáról volt szó. Más tészta a kipakolt kasztni és a négyesváltó.
A futóművet és a fékeket, de még a kasztnit is valóban meg kéne csinálni olyanra, hogy bírja a strapát, de ezt szerintem az 1,5-ös mocihoz is megkéne...
Az 1,8T motor kijön annyiból, mint egy jól megépített fullra kihegyezett skoda versenymotor és az élettartama, ereje, nyomatéka, használhatósága nagyságrendekkel meggyőzőbb. Ha RS replikát építenék, biztosan nem olyan kéne, amit csak versenyzésre használhatok. Olyan, amivel a körúton is lehet krúzolni, de autópályán is bírja a tartós 200-at (és nem szenvedek benne halláskárosodást).
Egyelőre nem tervezem, de ha egyszer brutáltuning autót építek, biztosan "típusidegen" motort és legalább 1,8-ast képzelnék a hátam mögé. Mert láttam Tóth Zoli és Erőss Csabi gépét is lépni, pedig az csak 1,6/1,8-as szívómotor volt...
De ne is menjünk bele tuningos elvi kérdésekbe, mert egyrészt ez nem az a fórum, másrészt nálam mindez egyelőre csak elmélet. Ha egyszer majd kopasz, pocakos öregúr koromra összejön az álomtuning skodám majd jól összemérjük pályán és gyorsuláson a tieddel, okés? ;-)
A lényeg, hogy a gyári RS a álmaim múzeumi tárgya. A múzeumi kék pálya RS-sel néha még álmodni is szoktam, ahogy harmadik nyélgázon repesztek felfelé a brno-i pályán a nagy emelkedőn... :o)

Óóó, igen...