quilla Creative Commons License 2008.09.22 0 0 2037

Gyakorlati kisikolas problemam lenne, ki kene deriteni masnak is van e ilyen baja vagy ufot nevelek :)

Masodikos a lanyom es nem rajong a suliert. Na oke, nem kell mindent szeretni, es vegulis nem utalja, mondjuk inkabb ugy indiferens. Elmegy mert elviszem, megcsinalja a lecket mert nem hagyom beken vele (kulon fejezet az orakig tarto leckeirasos agonia) de ennyi es nem tobb a sulihoz fuzodo viszonya.

Nemmagyar oktatasban tanul, ez azert lenyeges csak ebol a szempontbol, hogy itt megvalositottak a magyar szulok almat (vagy remalmat?) nincs ertekeles. Talan semmilyen, ami a gyerek fele ertekel, trimeszterenkent mi szulok kapunk egy irasos osszefoglalot, de eleg sablonszoveg. A gyerek munkainal egyetlen fel irasos ertekelessel talalkoztam az elmult ev soran, az pedig a 'nagyon jol olvasott' bejegyzes volt. Kesz, slussz, semmi mas. Lehet, hogy agyerek iranyaban szoban valmi elhangzik, errol nem tudok. Szerintem ettol a gyerekem kicsit sem motivalodik, hogy szebben, olvashatobban irjon, idore vegezzen, ne hagyja a fenebe a dolgot ha nincs kedve. Piszok lassu, ez most az uj tanneninel ki is derult, hegyekben hozza haza a hazi feladatot (reszben orai munka) es mar van olyan bejegyzese (masodik hete jarunk suliba), hogy 'nem keszult el a munkalappal, nagyon lassu'. De en meg olyan bejegyzes nem lattam, hogy ugyes vagy igy tovabb, vagy probald meg szebben, vagy gyakorold ezt vagy azt... semmi. Az en anyai szivem akarja csak a csemetet vedeni, vagyez az erdeklodesmentessege szerintetek betudhato reszben annak, hogy nincs erdekelte teve? Legalabbis en ugy latom, hogy nincs...

Mi a fraszt lehet tenni egy masodikos nocivel, aki orakig kotlik a leckejen meg ha nagyon konnyu lenne is, nem halad, utana jon a bogos felvonas, majd percenkent fel betus sebesseggel 4 oara alatt csak vegzunk.

Legyszi valami hasznalhato otletet mondjon valaki, mert a hajam tendal az eg fele...